No otrdienas pēcpusdienas kļūs siltāks

No otrdienas pēcpusdienas kļūs siltāks

Jaunā darba nedēļa iesākusies gandrīz vai ar ziemīgiem laikapstākļiem. Absolūti lielākajā valsts teritorijā zemi klāj dažāda biezuma sniega sega, kas izveidojusies dažās iepriekšējās dienās (vietām no jūras nākošu mākoņu ietekmē sniega segas biezums sasniedz vismaz 20 cm). Pirmdienas rītā gaiss bija atdzisis līdz -10 C, tomēr naktī uz otrdienu prognozētas vēl zemākas gaisa temperatūras, bet tas arī būs šo pāris dienu aukstuma perioda noslēgums.

Naktī uz otrdienu mākoņu būs maz, lielākajā valsts daļā gaisa temperatūra būs -5 ... -10 grādu robežās, vietām Vidzemē iespējami arī -15 grādi, bet atsevišķos piekrastes rajonos gaisa temperatūra būs dažus grādus zem nulles. Jau otrdienas pirmajā pusē, sākot no rietumiem, mākoņu kļūs vairāk, pastiprināsies vējš, sagaidāmi nelieli nokrišņi - iesākumā sniegs, arī lietus (it īpaši piekrastē). Līdz ar to, iespējama atkala ar no tā izrietošajām sekām. Otrdienas pēcpusdienā gaisa temperatūra rietumu rajonos gaidāma virs nulles, bet A daļā saglabāsies sals (līdz -7 C).

Nedēļas atlikušajās dienās laiks būs rudenīgs, dienā gaisa temperatūras lielākoties būs pozitīvas, pašreizējās prognozes rāda, ka nedēļas nogalē nedaudz piesals. Nokrišņu nebūs daudz, bet tie var būt sīki un ilgstoši.

Raksts tapis, balstoties uz Toma Briča materiāliem LSM.lv.

Kā Tu vērtē šo rakstu?
  1. 09.12.2013 19:32

    Šobrīd -7.

    Ielādē...
  2. 09.12.2013 20:08

    Vakarā sīkas sniegpārsliņas ik pa laikam visapkārt lidinās, bet to ļoti maz, un kopumā sniega krājumu papildinājums vien simbolisks. Rīta snigšana gan kādu cm klāt, izskatās, devusi. Bet šonakt solītie -10...-15 man nešķiet pārāk reāli, jo šobrīd joprojām grādi spītīgi turas pie -4*C. Redzēsim...

    Ielādē...
  3. 09.12.2013 21:12

    Pagaidām temp. turas uz vietas.Tūlīt braukšu no darba un tad redzēs kas uz ielām notiekas.

    Ielādē...
  4. 09.12.2013 22:31

    O, te pagaidām miers. Pāris dienas neiznāca iegriezties... Pašķirstīju iepriekšējo "aktuālo" - pārgāja vēlēšanās ieziņot savus laikapstākļus.
    Žīguros šobrīd gandrīz -13*!
    Sniega sega ir, bet nekāda dižā. Nav sanācis pamērīt, bet cm 10 diez vai ir, sniedziņš tāds viegls un pūkains. Rītā mežs bija balts, balts. Dienā bija izbrauciens līdz Cēsīm. Tur arī pēcpusdienā bija mazāk 10 cm sniega. Atpakaļceļā līdz Smiltenes pagriezienam vietām sniga visai pamatīgi, pat putināja. Savukārt - no Gulbenes līdz Viļakai pilnīgi tīrs asfalts. Uz Žīguriem jau baltums.
    Pusmēness rādās caur mākoņiem.
    Jā, sestdien Valmieras puse bija gandrīz pilnīgi bez sniega.

    Ielādē...
  5. 09.12.2013 23:58

    Vakarā, Saldus pusē, atkal tāds pat sals kā no rīta. Ap 20:00 auto grādrādis, uzrādīja -11*C, bet izbraucot atklātā vietā uz "piķa", strauji nokrita līdz -13...-14*C, (it īpaši pie atklātām ūdenstilpēm) tur cēlās garaiņi, un sakarā ar šādu kovekciju, kaut kā tā temperatūra tur zemāka.
    Saldus centrā -11*C, bet ārpus pilsētas, ik pa brīdim par grādu zemāka, vai svārstīga: miglā -12*C ārpus miglas -13*..un-14*C pie manas mājas.
    Tomēr šobrīd, ir parādījušies kaut kādi mākoņi, un kļuvis siltāk: -9*C

    Ielādē...