Šodien izbaudīju jauko pavasara dienu un biju mazā laivojienā pa Imulu un Abavu līdz Sabilei. Imulā ūdenslīmenis pēc Pilskalnu stacijas datiem šodien 0,8 m, kas bija ļoti veiksmīga kombinācija ar kritušajiem kokiem, jo gandrīz visur varēja izbraukt pa apakšu. Abavā braucām kopā ar ledus gabaliem, kas sitoties viens pret otru un krasta kokiem radīja interesantas džinkstoša stikla skaņas.

Laivošanas sezona atklāta rekordagri! Cerams, ka ne pēdējais pavasara brauciens šogad.

 ·   ·   ·   ·   ·   ·   ·   ·   ·   ·   ·   ·  nav  ·  Mulkari  ·  Pilnā izmērā
Attēls #1:
  1. 01.02.2016 09:11

    Skumstu pēc ūdeņbraukšanas dienām,žēl ,ka ši nodarbe ir pamesta.

    Ielādē...
    1. 01.02.2016 09:29

      Nekad jau nav par vēlu atsākt.

      Ielādē...
  2. 31.01.2016 23:45

    Man vēl pavasarīgas sajūtas nav nostiprinājušās, kaut gan pāris reizes bija kaut kas līdzīgs, kad gaiss bija sasilis līdz +6...+7*C. Varēja "just pavasara smaržu". Šodien gan nekā tamlīdzīga, jo lietains, auksts, vakarā arī kārtīga slapja sniega porcija, viss atkal vismaz uz kādu brīdi balts. Gan jau vēl ziema atgriezīsies (uz cik ilgu laiku - tas ir cits jautājums), jo janvārī pavasaris nesākas. Vismaz mūsu platuma grādos ne...

    Ielādē...
    1. 01.02.2016 00:28

      "mūsu platuma grādos ne..."

      Atkal jau tas stereotips, kuram NAV vietas starp cilvēkiem, kam meteo ir kas tuvāks par tukšu skaņu. Mūsu platuma grādos dziļi kontinentā katru gadu ir tādas vasaras, kādas LV nav bijušas ne reiz pēdējos gadsimtos. Ziemas tādas, kādas šeit arī nekad nav bijušas. Klusā okeāna piekrastē Sibīrijā vispār mūžīgais sasalums. Tajā pat laikā Skotijā (ne kalnos) janvārī mierīgi +10..+14 mēdz būt. Un nekāda sala!
      Vēsture ir bezkaislīga - pavasaris Līvānos ir sācies janvārī ne vienu vien reizi.

      Ielādē...
      1. 02.02.2016 00:05

        Izņēmuma gadījumi jau var būt šad tad bijuši, es nepretendēju uz absolūtu objektivitāti un nekļūdīgumu. Atšķirībā no daža laba.
        Bet tādas reizes, kad janvārī iestājies stabils pavasaris un pēc tam ziema vairs nav atgriezusies, vismaz man apzinātā mūža laikā (neskaitot agro bērnību) nav nācies piedzīvot. Iespējams, ir bijis kaut kad senāk - kaut ko tādu esmu savulaik dzirdējis no citu, vecākas paaudzes cilvēku stāstiem... Bet jebkurā gadījumā, ja tā ir bijis, tās ir klimata anomālijas. Normāli pavasaris Latvijā janvārī neiestājas.

        P.S. Par platuma grādiem runājot, es domāju mūsu Latvijas atrašanos vietu, nevis vietas tikai uz mūsu paralēles apkārt pasaulei. Un vispār - ja nespēj vai negribi saprast domu, nepiekasies vārdiem, pārgudrīt!

        Ielādē...
    2. 01.02.2016 09:29

      Man subjektīvais pavasara sākums skaitās no brīža kad upēs iziet ledus un var atklāt laivošanas sezonu.

      Ielādē...