M
Mulkari

Lietotāja aktivitātes


Pusnakts un Rīgā 15°C siltums. Šovakar uz naktī vispār nekāda temperatūras krituma, kā pievakarē sasniedza 15°C tā arī turās. Jūlija cienīgs siltums. Lielākajā daļā Jāņu pa nakti ir aukstāks.


Šonedēļ patīkamu kontrastu nedēļa. Vakar Riga par 20°C vēsāks kā dienu iepriekš. Sīks smidzeklis no rīta, vēlāk tam brīžiem pievienojās sīki krusas graudi. Z puses vējš brāzmās ap 12 - 15 m/s. Braucot ar velo atkal vajadzēja vilkt biezos ziemas cimdus un uz džempera vēl plāno jaku.
Šādi laikapstākļu kontrasti bieži novērojumi ASV Lielajos līdzenumos, kur nekas netraucē siltajām un aukstajām gaisa masām plūst ziemeļu un dienvidu virzienā.

No karstuma uz sniegu
04.04.2024 08:40

Saulkrastos šodien vēl paspēja uzsilt līdz 20°C un dažas piles lietus nopilināt , tagad vakarā gan lēns vējš iepūta no jūras un vairs tikai 10°C , Rīta pusē bija dūmakaina saule, tagad kārtīgi nomācies.

No karstuma uz sniegu
02.04.2024 18:29

Rīgā šobrīd blāva saule caur biezu dūmaku, laikam jau tie Sahāras putekļi uzdarbojas. Siltums gan jau 18°C , no rīta bija 12°C , normālā jūnija diena. Aizvakar Pērnavas līča Liu ostiņā vēl ledus gabalus stumdijām vakar un šodien krastā var mēģināt sauļoties, trešdien varbūt raksim sniega kupenas.

No karstuma uz sniegu
01.04.2024 13:17

Līcī šobrīd apmēram 2 km no krasta 13°C , bet Daugavgrīvas meteostacija krastā rāda 21.6°C , ūdens temperatūra 4°C .


Lieldienās atklāta burāšanas sezona. Piektdien ar spirgtu DR vēju aizburājām līdz Pērnavas līcim. No rīta līcī diezgan stipri lija vairākas stundas pie +4°C, bet toties vējš bija ideāls. Pievakarē pie Kihnu salas DR vējš brāzmās līdz 12 m/s. Liu ostiņā vēl pastumdījām ledus gabalus. Vispār pavasaris te Pērnavas līča Z piekrastē stipri vēlāks, ezeros vēl ledus pietiekoši stiprs lai uz tā uzkāptu.
Šodien atceļā uz Lielupi gar Vidzemes piekrasti bļāva saule un A puses vējš 2 - 5 m/s nodrošina pieņemamu virzīšanos uz priekšu. Ja krastā ir 17°C tad 5km jūrā ir 8°C , par termošoku nav jāsatraucas.


Rīgā ļoti silta nakts aizvadīta, ap pusnakti vēl 12°C bija, šorīt 7°C un saule. Svētdien izskatās, ka būs jāuzmanās no termošoka, tādēļ plāns no svelmes glābties vēsajā Rīgas līcī.


Rīgas apkārtnē laikam saules norma iztērēta marta sākumā, nu jau nedēļu vai ilgāk nav bijusi neviena pilnībā saulaina diena, bet nu vismaz samērā silts, dienās +3 - +7 grādu robežās. Ja ņem vērā, ka marts pēc klimatiskās normas pamatā vēl ir ziemas mēnesis tad par pavasara trūkumu nevar sūdzēties. 2013. gada martā vēl bija regulāri naktis ar -20°C.

Mainīgais pavasaris
22.03.2024 09:20

Ja lielākajā daļā Latvijas no sniega ne vēsts tad vakar braucot pa Vidzemes augstienes mazajiem ceļiem, dažviet sastapos ar sniegu un ledu. Mežmalās ēnas pusē un ziemeļu nogāzēs vietām vēl vienlaidu sniega lauki 10 - 20 cm


Rīgā šodien pavasara trakums, saule visu dienu un līdz 9°C silts pie mērena A puses vēja.


Šodien Rīgā pa ilgiem laikiem saule parādījusies un lidostā rāda 11°C , Riktīgs pavasaris. Vakar braucot caur Vidzemes augstienei iekļuvu ziemā, grants ceļi vietām ar ledu, Lauki daļēji nokusuši, bet mežos vēl lielākoties vienlaidu sniega sega. Starp Jēkabpili un Pļaviņām Daugava plaši appludinājusi palienes. Dažās mājās var ar kajaku iebraukt pa durvīm pa taisno istabā.


Vakar biju Vidzemes augstienē pie Ērgļiem, šodien pa Kurzemi un ja Kurzemē pavasaris tad Vidzemes augstienē vēl dziļi sniegi. Mežos vietām ap 20 - 30 cm ļoti blīva sniega, uz laukiem ap 10 - 15 cm. Ja Kurzemē un Zemgalē ūdens līmenis upēs krītas tad Vidzemes augstienes un Latgales upēs pali vēl priekšā.

Solis tuvāk pavasarim
23.02.2024 20:05

Rīgā šorīt ļoti pavasarīgs ar +6°C , sniegs palicis tikai sašķūrētajās čupā. Ceturtdien biju Nītaures apkaimē, tur mežos sniega gan vēl traki daudz, sniegs ļoti blīvs, bieži izdevās iet pa virsu, bet kad kāja tomēr iegrima līdz zemei tad sniegs mežmalā reizēm līdz celim, vidēji mežā ap 20 - 25 cm.


Šodien Bauskas un Jelgavas pusē neliels smidzinošs lioetus, temperatūra ap +1°C tādēļ nopietns apledojums neveidojās, šosejas iesālītas, tur atkalai nebija nekādu izredžu, grants ceļi gan vietām slideni. Bauskā Mēmele un Mūsa atkusušas, Jelgavā Lielupei vēl turās ap 10 cm biezs ledus vāks. Mazās upītes augšpus Jelgavas kur beidzas sāvošais ūdens un sākas straume, pārsvarā vaļā.


Aukstums atkal klāt, Saulkrastos šorīt -8°C , dienā Burtnieku ezera apkaimē ap -7°C , brīžiem saule. Interesanti, ka tai pusei sniega mākoņi gājuši garām, uzsnidzis tikai ap 2 cm. Ja lauki pēdējā atkusnī bija nokusuši pilnībā tad mežos vietām saglabājies 15 - 20 cm vecais sniegs. Burtnieku ezerā ledus 20 - 30 cm biezs.

Auksts nedēļas vidus
09.02.2024 20:24

Šodien Burtnieku ezera apkaimē nomācies un pa laikam nedaudz lija un pēcpusdienā arī uznāca migla, temperatūra ap +2°C . Ledus biezums ezerā 20 - 25 cm. Interesanti, ka lauki par 90% nokusuši, bet mežos sniegs vēl ap 15 - 20 cm.

Nedēļa ap nulli
31.01.2024 21:36

Šodien Rīgā snieg slapjš sniegs un uz ielām veidojas neliela pļura, ar velo braucot šķīst uz visām pusēm. Patīkami, ka ilgtermiņa prognozēs vairs nefigurē bargs sals.
Vakar Lielupē pie Mežotnes ledus ap 20 cm, mazajām upītēm arī sals uzlicis vāku. Jā labi kusīs tad Kurzemē drīz varētu sākties ledus iešana.

Neliels atkusnis
24.01.2024 14:56

Rīgā šorīt līča efekts aktīvi darbojas pie -6°C , Pa nakti piesniguši kādi 7 - 10 cm, brīžiem arī puteņo.
Sestdien biju Engures ezerā, interesanti, ka pat neskatoties uz nežēlīgo janvāra sākuma salu, ezera Z daļā ledus daudzviet plāns, ar caurumiem kamēr ezera vidusdaļā tas ir 20 - 25 cm biezs.


Pēdējās 3 dienas ar patīkamu ziemas siltumu Rīgas apkaimē pārsvarā 0 - +2°C , sniegs daudzviet nokusis pilnībā, lai rīt no jauna uzsnigtu. Šodien pēcpusdienā temperatūra sāka kristies un tagad Saulkrastos -5°C . Ap pusdienlaiku uznāca īslaicīgs sniega graudu putenis pie diezgan stipra Z puses vēja.

Mazās upītes pat bargais sals nespēja kārtīgi aizsaldēt. Ūdens līmenim krītoties ledus daudzviet salūzis, izveidojušās plaisas un izkusumi un vižņu sablīvējumu sasalumi.

No sala līdz salam
11.01.2024 21:05

Šorīt pat RĪgas centrā ap -20°C , dzīvoklī vecā koka mājā siltumsūknim pa nakti bija izdevies noturēt 13°C , tagad siltumsūknis un krāsns kopā strādājot ir dabūjuši 14°C , ja temperatūra pazeminātos zem -25 tad siltumsūknis izslēgtos. Ja ilgi kaut kas jādara pie datora prasās apsildāmu peli, jo labā roka nosalst, kamēr kreisā ir silta.

Cerams, ka šodien solītā siltā gaisa masa tiešām ieradīsies.

No sala līdz salam
08.01.2024 09:20