Aktuālā situācija (nedēļa līdz 25.9.11.)

Aktuālā situācija (nedēļa līdz 25.9.11.)

Nedēla: pirmdiena - jau ar GEORGE ciklona nokrišņiem, sākot ar R rajoniem. Uz austrumiem no Rīgas vietām arī negaisi. Otrdien šī fronte pārvirzījusies virs Latvijas, vien dodot vietām nelielus nokrišņus. No trešdienas pie mums ir ex-MARIA ciklona iespaids. Bet brīvdienās - pastiprinās anticiklona Z-ZA mala virs mūsu valsts.

Attēlu (c)sat24.com un cdn.fmi.fi
Turpinājums nākamajā nedēļā.
============================

Svētdiena, 25.septembris



Dienas laikā virs Latvijas nostiprinās RENEE anticiklona Z mala, mākoņainība caur mitro gaisu saglabājas. Bet siltais DR vējš ir lēns, saulē arī tīras vasaras atskaņas jaušas.

Sestdiena, 24.septembris



Ex-MARIA - vēl tālāk no Latvijas, tomēr tā ietekme dienas stundās vēl saglabājas. Brāzmaini R vēji daudzviet ap 10m/s, arī dažas nokrišņu brāzmas uz austrumiem no galvaspilsētas Rīgas vēl novērojami.

Piektdiena, 23.septembris



Ex-MARIA, lai jau patālu uz ZA no Latvijas, tomēr nesa pāri mūsu teritorijai DR-R vēja brāzmas, vietām līdz 15m/s. Vietām, vairāk austrumos, arī nokrišņu brāzmas.

Ceturtdiena, 22.septembris



Ex-MARIA virpulis vistuvāk Latvijai. Līdz ar to virs mūsu ārēm brāzmaināki DR vēji, vairāk mākoņu. Lielākas nokrišņu brāzmas, kas ātri nān no DR puses un virzās uz ZAmiem.

Trešdiena, 21.septembris



Pamazām virs Latvijas - ex-MARIA ciklons. Pagaidām tā ietekme neliela, vien nākoša no DR puses mākoņainība. Tā virs Latvijas lielākās daļas (izņemot DA rajonus varbūt) ir ievērojama. Pagaidām nelieli lietus nokrišņi Z Kurzemē. Siltums saglabājas.

Otrdiena, 20.septembris



GEORGE ciklona aukstā fronte dienas laikā aizvirzījās līdz austrumu robežām. Līdzi nesot nelielus lietus nokrišņus. Dienas laikā virs Latvijas skaidrojās, lai gan saglabājās dažādu mākoņu plūsma no DR uz ZA virzienu.

Pirmdiena, 19.septembris



GEORGE ciklona aukstā fronte nāca no Kurzemes puses, gan nenesot īpaši lietus lietus nokrišņus. Bet dažās vietās uz austrumiem no Rīgās - nelieli un pat mēreni pērkona negaisi. Joprojām silts kā vasaras nogalē, ko jau varētu sākt uzskatīt par nelielu novirzi septembra gaisotnē.


Turpinājums no iepriekšējās nedēļas.
Kā Tu vērtē šo rakstu?
    Komentāru nav.