Aktuālā situācija (nedēļa līdz 27.11.11.)

Aktuālā situācija (nedēļa līdz 27.11.11.)

Nedēļa aizgājusi: pirmdiena - aizgāja caur miniciklonu. Otrdien un trešdien: jau kārtējā "atelpa" anticiklona ZOEY iespaidā. Bet ceturtdien: pāri Latvijai vējains ciklons. Piektdiena jau esam XAVER virpuļa "siltajā sektorā", reizē caur spirgtiem DR vējiem, sestdien "uz" šā ciklona aukstās frontes. Svētdien: pilnā spēkā - sākot ar R rajoniem: plosās YODA ciklona vētra

Attēlu (c)sat24.com un cdn.fmi.fi

Turpinājums nākamajā nedēļā.

====================

Svētdiena, 27.novembris



YODA ciklons nes vētru visā Latvijā, daudzviet vējš 20-25m/s, bet R Kurzemes jūras piekrastē arī aiz 30m/s. Visā valstī apmācies un ir lietus brāzmas.

Sestdiena, 26.novembris



XAVER ciklona aizmugure ar auksto fronti. Dienas pirmajā pusē - daudzviet īslaicīgi nokrišņi (vietām ar dažu pērkonu), pēcpusdienā laika pamazām nomierinās. Lai gan dažas lokālas lietusgāzes no cb mākoņiem vēl līdz saules rietam.

Piektdiena, 25.novembris



XAVER ciklons DA mala ar silto fronti, smidzinošu lietu un vēja brāzmām visā Latvijā. Uz vakaru caur "silto sektoru" gaiss iesilst, R piekrastēs līdz pat +9 grādiem.

Ceturtdiena, 24.novembris



Ciklons ātri ar vēju un nelieliem nokrišņiem dienas laikā pārskrien pāri Latvijai no rietumiem uz austrumiem.

Trešdien, 23.novembris



Esam ZOEY anticiklona ZR malā. Latvijā pagaidām mierīgs laiks. Saglabājusies gan mākoņainība

Otrdiena, 22.novembris



Neliels ciklons aiziet uz DA no Latvijas. Mūsu debesīs saglabājas mākoņainība, daudzviet masīvas miglas, bet nokrišņi pamazām izbeidzas.

Pirmdiena, 21.novembris



Neliels ciklons pāri Latvijai. Daudzviet līst, bet DA daļā arī nelieli sniega nokrišņi. Dažos rajonos izveidojās arī neliela sniega kārta uz zemes. Lielā Latvijas daļā arī masīvas miglas.

Turpinājums no iepriekšējās nedēļas.

Kā Tu vērtē šo rakstu?
    Komentāru nav.