Aktuālā situācija (nedēļa līdz 2.10.11.)

Aktuālā situācija (nedēļa līdz 2.10.11.)

Nedēla aizgājusi: pirmdiena - tagad atvasara caur RENEE anticiklona Z malu. Otrdien - aukstā fronte virzās pāri Latvijai no R puses: daudzviet līst. Trešdien - turpinās cikloniskās siltās frontes mākoņainība, atkal vietām nokrišņi. Ceturtdien un piektdien - neliels ciklona siltais sektors, un vienlaikus SEPDEH anticiklons no DR puses. Anticiklona "vara" vēl izteiktāka nedēļas brīvdienās. Svētdienas izskaņā no ZR puses - kāda aukstā fronte ar mākoņiem nāk.

Attēlu (c)sat24.com un cdn.fmi.fi. Turpinājums nākamajā nedēļā.
===================

Svētdiena, 2.oktobris



Anticiklona SEPIDEH, šķiet, pēdējā diena virs Latvijas. Pamazām pastiprinās frontu-ciklonu līnija no Z-ZR puses. Rudens nāk ar jaunu vilni, pagaidām gan vēl visai silts priekš oktobra sākuma. Lai gan naktī daudzviet arī pirmās fiksētās šās rudens salnas piedzīvojām.

Sestdiena, 1.oktobris



SEPDEIH anticiklons ir mazkustīgs (lai neteiktu- stāv uz vietas) virs R-Eiropas. Tā Z-ZA mala arī pie mums rada atvasaru. Lai gan tomēr ziemeļu aukstums pagaidām lēni un maigi laužas pie mums. Naktīs jau dzestrums...

Piektdiena, 30.septembris



SEPIDEH anticiklons virs Latvijas. Caur tā Z-ZA malu, lai arī pa reizei uzpūš ZR asāks vējelis piekrastēs, tomēr dienas vidū pēc rīta miglām ir sauss un saulains. Dienā daudzviet +20 grādi...

Ceturtdiena, 29.septembris



Jauna siltā fronte no ziemeļos tāla ciklona - kā palielināts mākoņu lauks - virzās no ZR puses. Dažviet neliels lietus. Bet laiks saglabājas silts.

Trešdiena, 28.septembris



Jauna siltā fronte no ziemeļos tāla ciklona - kā palielināts mākoņu lauks - virzās no ZR puses. Dažviet neliels lietus. Bet laiks saglabājas silts.

Otrdiena, 27.septembris



Aukstā fronte pat negaidīti ātri pārskrēja pāri Latvijai un aizgāja auz A-DA pusi, nesdami priekšpusdienā daudzviet nelielus, vietām mērenus nokrišņus.

Pirmdiena, 26.septembris



Otrā diena zem RENEE anticiklona Z malas. Visā Latvijā jauks laiks: austrumos vairāk mākoņains. Bet centrā pie saules- gaiss iesilst līdz pat +20 grādiem.

Turpinājums no iepriekšējās nedēļas.
Kā Tu vērtē šo rakstu?
  1. 27.09.2011 15:15

    Vells to auksto fronti rāvis! :D
    Turklāt tā atnāca krietni (vairākas stundas) ātrāk nekā paredzēts - jau pirms pusdienlaika manā pusē nomācās un lija, nekāda te ne pievakare...

    Ielādē...
  2. 27.09.2011 19:18

    Jā šodien tā jūtami ātri novirzījās uz austrumiem, līdz pievakarei jau gandrīz pāri A robežām...

    Ielādē...