Aktuālā situācija (nedēļa līdz 9.10.11.)

Aktuālā situācija (nedēļa līdz 9.10.11.)

Nedēla aizgājusi: pirmdiena un otrdiena - vēl silta. Bet no trešdienas pastiprinās Atlantijas cikloni IMMANOEL, kam seko ex-OPHELIA (tropiskās vētras) "paliekas". Svētdienā - neliels augsta spiediena gandrīz nemanāms atzars.

Attēlu (c)sat24.com un cdn.fmi.fi. Turpinājums nākamajā nedēļā.
===================

Svētdiena, 9.oktobris



Neliels augsta spiediena atzars- kā atelpa pirms JORN ciklona. Latvijā gan gubu mākoņi bija debesīs, bet pamatā iztikām bez nokrišņiem. Arīdzan saules gaisama netrūka. Vēl viena vārga atvasara uz vienu dienu.

Sestdiena, 8.oktobris



Ex-OPHELIA tropiskā ciklona paliekas ar kādu mini-apakš-ciklonu ar centriņu tieši virs Latvijas vairākos rajonos (Kurzemē un R-Vidzemē) sagatavoja cb mākoņus ar lietusgāzēm, krusu, pērkoniem un daži pat virpuli.

Piektdiena, 7.oktobris



Ex-OPHELIA tropiskā ciklona paliekas nu jau parastā ciklona veidolā caur auksto fronti vietām nes lokālus nokrišņus Latvijā. Spirgtākas vēja DR-R vēja brāzmas bija, bet vētras spēku nesasniedza...

Ceturtdiena, 6.oktobris



IMMANOEL ciklona "siltais sektros"- ar nokrišņiem daudzviet. Vakarā atkal no jauna - un sākot ar Kurzemi- pastiprinājās lietus un daža vēja brāzma, tuvojoties aukstai frontei. Jāsaka, vētra- lai arī tika proognozēta (vismaz piekrastēs), tomēr izpalika...

Trešdiena, 5.oktobris



IMMANOEL ciklona aukstā fronte pārskrēja pāri mums. Frontes aizmugurē - brāzmains vējš, nelieli īslaicīgi nokrišņi. Rudens - kā rudens.

Otrdiena, 4.oktobris



IMMANOEL ciklons neliela aukstā fronte no Latvijas prom uz A aizdzen prom "silto sektoru". Dienā vēl silts +16+17 daudzviet. Mākoņainība virs Latvijas visas dienas garumā - nelielas vēja brāzmas >10m/s R piekrastēs.

Pirmdiena, 3.oktobris



Neliela aukstā fronte, kas visā Latvijā dod nelielus lietus nokrišņus. Fronte pāri aizgāja pāri Latvijai. Pievakarē- vakarā spirgts R-ZR vējš, vietām piekrastēs >10m/s. Arīdzan Latvijas R daļā - daļēji skaidrojās.

Turpinājums no iepriekšējās nedēļas.
Kā Tu vērtē šo rakstu?
  1. 03.10.2011 10:47

    Jautājums- būs vai nebūs vētra šonedēļ? Kad tropiskās vētras OPHELIA atliekas arīdzan pietuvināsies mūsu krastiem?

    Ielādē...
  2. 10.10.2011 01:51

    Jā, citiem gadiem oktobrī tīri "nopietni' saliņi ir bijuši un sniega krietni pat, bet šogad rudenī vismaz manā pusē vēl nav bijusi pat ne mazākā salna, min t +4,0*C naktī uz 2.10... :) Tā kā vispirms laikam to salnu tomēr jāgaida būs!

    Ielādē...
    1. 10.10.2011 11:16

      Bet sals jau var atnākt arī bez salnām pa priekšu...

      Ielādē...