Aktuālā situācija (nedēļa līdz 23.10.11.)

Aktuālā situācija (nedēļa līdz 23.10.11.)

Nedēla aizgājusi: pirmdiena + otrdiena: "zelta rudens" caur TESSINA anticiklonu. No trešdienas līdz piektdienai nelieli līdz mēreni nokrišņi un brāzmains vējš KLAUS ciklona iespaidā. Sestdiena un pa daļai arī svētdiena - LEOPOLD ciklona ietekme.
Attēlu (c)sat24.com un cdn.fmi.fi
Turpinājums nākamajā nedēļā.
===================

Svētdiena, 23.oktobris



LEOPOLD ciklons šoreiz ātri pārskrēja pāri Latvijai, līdz dienas izskaņai vien austrumu daļā nedaudz aizķērās ar apmākušamies debesīm un smidzinošu lietu. Kamēr Latvijas R daļā jau skaidrojās, un bija vien "laba laika" gubumākoņi.

Sestdiena, 22.oktobris



Nākamais ciklons LEOPOLD - arīdzan virzās pāri Latvijai, sākot ar rietumu rajoniem. Kopumā daudzviet bija pelēka diena, ar smidzinošiem (pārsvarā) nokrišņiem. Un dažu vēja brāzmu vairāk Kurzemē. Joprojām silts arīdzan (oktobra otrās puses mērogos).

Piektdiena, 21.oktobris



KLAUS ciklons aiziet no Latvijas prom pavisam, naktī Kurzemē un dienā Latvijas A pusē vēl īslaicīgi nokrišņi. Dienas otrajā pusē skaidrojas. Zelta rudens turpinās.

Ceturtdiena, 20.oktobris



Ciklona KLAUS D mala ar nokrišņiem un brāzmainiem vējiem. Dažās vietās cb mākoņi dienā, bet nākamās nakts sākumā kāda otrreizējā fronte ar dažiem lietus mākoņiem atkal Kurzemē.


Trešdiena, 19.oktobris



Ciklona KLAUS D mala ar nokrišņiem un brāzmainiem vējiem. Brāzmas R piekrastēs arkal līdz 15m/s un varbūt pat vairāk. Nākamās nakts sākumā reizē ar īslaicīgiem nokrišņiem - arī daža zibeņošana.

Otrdiena, 18.oktobris



Anticiklons TESSINA aiziet no Latvijas uz DA pusi. Latvijas R daļā nomācas, un nelielas intensitātes lietus fronte jau dienas otrajā pusē bija Kurzemē, kur frontes priekšpusē pastiprinājās arī DDR vējš >10m/s. Pusnaktī nelielie lietus nokrišņi atnāca arī līdz galvaspilsētais Rīgai.

Pirmdiena, 17.oktobris



Anticiklons TESSINA Z mala virs Latvijas. Tamdēļ arī laiks klasiski anticiklonāls - ja daži padebeši Latvijas austrumos bija, tad dienas laikā skaidrojās. Zelta rudens saules staros visā skaistumā. Gaiss arī oktobra vidum silts- daudzviet līdz +12+13 grādiem.

Turpinājums no iepriekšējās nedēļas.
Kā Tu vērtē šo rakstu?
  1. 17.10.2011 09:15

    Viss notiek!

    Ielādē...
  2. 17.10.2011 09:23

    Cik skatos tas ciklons atrodas kādu laiku pie Norvēgijas krastiem...

    Ielādē...
    1. 17.10.2011 21:38

      Ļoti lēnām virzās uz austrumiem tas...

      Ielādē...