Aktuālā situācija (nedēļa līdz 16.10.11.)

Aktuālā situācija (nedēļa līdz 16.10.11.)

Nedēla aizgājusi: pirmdiena - JORN ciklona frontes virzās pāri Latvijai, īslaicīgi līst līdz trešdienas vakaram Ceturtdien - naktī masīvis, dienā mērenāks "līča efekts", kas rajonā ap Rīgu producē lietus/krusas gāzes ar dažu pērkonu. Līdzīgi arī Kurzemes R piekrastē. Viss atslābstošā virzienā turpinās arī piektdien. Brīvdienās sāk dominēt anticiklons TESSINA no DR puses.
Attēlu (c)sat24.com un cdn.fmi.fi
Turpinājums nākamajā nedēļā.
===================

Svētdiena, 16.oktobris



Anticiklona TESSINA ZA mala virs Latvijas. Attiecīgi arī laika apstākļi mūsu klātienē - bez nokrišņiem, daudz saules pie debesīm. Vien dienā "laba laika" gubu mākoņainība. Naktī Latvijas DA rajonos sals līdz -1-4 grādiem.

Sestdiena, 15.oktobris



Virs Latvijas pastiprinās augsta spiediena atzars. Tā A malā gan mākoņainība, kas līdzīga siltās frontes padebešiem. Turklāt dažas lietus piles Kurzemē no debesīm. Visas dienas garumā apmācies, bet nākamās nakts sākumā Latvijas DA rajonos neliels sals -1-3 grādu apmērā.

Piektdiena, 14.oktobris



JORN ciklons ar R malu arī šai dienā virs Latvijas. Nokrišņi vietām caur "līča efektu" Kurzemes A daļā un pašās R piekrastēs ap Liepāju. Vējš iegriezies no Z puses- un Latvijā līdz ar nākamās nakts sākumu: ir piemais nelielais sals gaisā Vidzemes augstienes rajonā un pie Latvijas austrumu robežām.

Ceturtdiena, 13.oktobris



JORN ciklons virs Latvijas jau ceturto dienu- īslaicīgi nokrišņi turpinās. Naktī tie vietām masīvi caur izteiktu "līča efektu", dienā tie pamazām atslābinās. Toties daudzviet brāzmains Z-ZR vējš, kas piekrastēs bija vairāk kā 20m/s ātrumā.

Trešdiena, 12.oktobris



JORN ciklona R daļa, daudzviet Latvijā - īslaicīgas lietusgāzes, krusa, un vakarā un nākamās nakts sākumā arī pērkoni ap Rīgu (kas piefiksēts, bet iespējams - arī R krastos). Nākamās sakts sākumā ar pilnu spēku "strādā" līča efekts. Līdzīgā parādība producē lietus, krusas mākoņus arī Kurzemes R piekrastēs.

Otrdiena, 11.oktobris



JORN ciklona aizmugure jeb vēsā daļa. Nokrišņi veidojās dažās joslās, tie vietām ir spēcīgi. Uz austrumu robežām arī krusa. Nelieli negaisi Latgalē, ap Rīgu un arī Vidzemes piekrastē.

Pirmdiena, 10.oktobris



JORN ciklons ar plašu nokrišņu zonu- lietus mākoņi līdz vakaram pārklāja Latviju. Vietām brāzmaini vēji līdz 7-10m/s.

Turpinājums no iepriekšējās nedēļas.
Kā Tu vērtē šo rakstu?
  1. 10.10.2011 11:46

    Lietuviešu modelis - gan vēsta par īslaicīgu vēja pastiprināšanos līdz 25m/s šaurā joslā pie LV D robežām un vēlāk ap Daugavpili, kā nelielā iecirknī ap mazu ciklona centru. Protams, šādus šaurus pūtienies vēl grūtāk prognozēt...

    Ielādē...