Neliels atkusnis

Neliels atkusnis

Nedēļas pirmā puse būs vējaina, taču ziemīgi silta, Kurzemē atnesot arī atkusni. Pēc otrā ciklona ceturtdien - piektdien līdz ar ziemeļu vēju kļūs vēsāks, bet brīvdienās Kurzemē - atkal neliels atkusnis. Ticams, ka sniega sega nedēļas gaitā saglabāsies visā valstī.

Pirmdien aktīvs ciklons šķērsos Eiropas ZR, Z daļu, pie mums ar brāzmainu DR vēju atnesot siltāku gaisu. Naktī vietām snigs, bet vairāk nokrišņu ar virzību no rietumiem uz austrumiem gaidāmi pirmdien sākot ar priekšpusdienu. Sākumā slapjš sniegs, piekrastē lietus, vakarā un naktī neliels lietus paredzēts arī Zemgalē un citviet, Vidzemē atkalas iespējamība. Latgalē nokrišņi turpināsies arī vēl naktī uz otrdienu, tikmēr Kurzemes piekrastē pēc saulrieta debesis vietām var skaidroties. 

Arī otrdien visdrīzāk pelēcīgs laiks, vietām Kurzemes piekrastē var uzspīdēt saule, vietām sīki nokrišņi, vairāk vakarpusē valsts austrumu pusē, kur iespējams kā lietus, tā slapjš sniegs. Trešdien no agra rīta Kurzemi varētu sasniegt nākamā ciklona nestā nokrišņu zona, kas sākotnēji nestu vairāku stundu ilgu puteni, bet pēcpusdienā arī lietu.

Naktī uz ceturtdienu ciklona centrs varētu atrasties virs Latvijas, attiecīgi vējš varētu pierimt, bet ceturtdien, tam aizejot tālāk uz DA un izjūkot, pastiprināsies Z puses vējš, vietām snigs un kļūs aukstāks. Atbilstoši pašreizējām prognozēm, brīvdienās iespējamas vairākas nokrišņu zonas un galvenokārt neliels sniegs.

  22.01. 23.01. 24.01. 25.01. 26.01. 27.01.
Nakts -5 ... +1 0 ... +4 -2 ... +2 -1 ... +2 -8 ... -2 -10 ... -2
Diena -2 ... +2 +2 ... +4 +1 ... +6 0 ... +2 -4 ... +1 -6 ... +2

Gaisa temperatūras tendences Jelgavai (weather.us)

Kā Tu vērtē šo rakstu?
  1. 28.01.2024 01:51

    26.01. Apmācies, naktī uz rīta pusi pamazām sāka piesalt. Dienā arī nemainīgi mākoņains, t. 0...-1°C, bet uz ielām slapjums ilgi turējās. Tikai vakarpusē, kad t. noslīdēja līdz -2...-3°C, beidzot peļķes sāka sasalt. Bet labi, ka no iepriekšējās dienas žļurgas nekas nebija palicis, ietves apsala jau tīras.

    27.01. Rītā apmācies, -3°C. Tomēr drīz skaidrojās, un pēcpusdienā vispār spoža Saule skaidrās debesīs. Patīkams pārsteigums. T. dienas vidū neilgi pakāpās līdz 0°C, bet principā turējās -2...-3°C robežās. Vakarpusē, kamēr vēl bija skaidrs, pāris stundās t. diezgan ātri nokritās līdz -5°C, taču vēlāk kaut kādi mākoņi savācās, un t. atkal sāka celties. Pēdējās stundās tā svārstās starp -2...-4°C. Spiediens 771 mm.

    Ielādē...
  2. 28.01.2024 21:21

    28. janv. no rīta mākoņains, bet mākoņu kārta plāna. T. +0°C. spiediens 775 mm. Dienā mākoņains, bet mākoņu kārta plāna. Saule tomēr neparādījās. T. +3°C. Lēns, grozīgs vējš. Pašlaik t. +1°C. Spiediens 777 mm.

    Ielādē...