Galeriju veidošana un publicēšana

Galeriju veidošana un publicēšana

meteolapa.lv aicina ikvienu dalīties ar saviem novērojumiem un fotogrāfijām. Gan ar telefonu uzņemts attēls, gan entuziastu veidota foto kolāža, gan dabas fotogrāfu uzņemtie kadri sniedz vērtīgu informāciju. Laika apstākļu reportāžas, novērotie putni un dzīvnieki, dabas parādības un citi fotoaparātā fiksētie attēli piesaista apmeklētāju interesi, rosina diskusijas un ļauj iepazīties ar Latvijas dabas daudzveidību. Šajā rakstā plašāk informēsim par galeriju veidošanas pamatprincipiem.

Sākotnēji izcelsim dažus galvenos nosacījumus, kas saistās ar galeriju veidošanu:

  • galeriju var veidot jebkurš reģistrēts meteolapa.lv lietotājs;
  • galerijai ir jābūt saistītai ar meteolapa.lv tematiku;
  • aicinām rūpīgi veikt publicējamo bilžu atlasi.

Izvirzītie nosacījumi ir viegli izpildāmi un mēs vēlamies, lai tie kalpo par pamatu kvalitatīva satura veidošanai. Iepriekš publicēto galeriju vērtējumi norāda, ka vienlīdzīgas fotogrāfijas piesaista mazāku interesi, tāpēc lūdzam veikt publicējamo attēlu atlasi. Galerijas izveides procesu tālāk attēlosim trijās daļās.

Galerijas nosaukuma un apraksta izveide

Galeriju ir iespējams veidot, veicot autorizāciju sistēmā. Attiecīgi sadaļā "Mans profils" zem reģistrācijas procesā norādītās pamatinformācijas Tu redzēsi sadaļu "Izveidot galeriju". Uz tās nospiežot, atvērsies galerijas sagatave.

Sākotnēji vēlams izvēlēties galerijas nosaukumu, domājot arī par potenciālajiem lasītājiem. Lieliski, ja tas ietver galerijā pieminētos atslēgvārdus, nav pārāk garš un veicina interesi to atvērt, lai iepazītos plašāk.

Aicinām Tevi izmantot iespēju un izveidot arī īsu galerijas aprakstu. Tas var ietvert ziņas par laikapstākļiem, attēlu uzņemšanas procesu vai jebkuru citu informāciju, kas ir noderīga un saistīta ar galeriju.

Galerijas kategorijas un atslēgvārdu izvēle

Lai apmeklētājiem būtu ērtāk atrast sev piemērotu saturu, esam ieviesuši galeriju kategorijas un atslēgvārdus. Šobrīd ir pieejamas tikai dažas kategorijas - ja Tu publicē vienā dienā uzņemtos attēlus, kas raksturo laikapstākļus, izvēlies sadaļu "Dienas novērojumi". Savukārt, ja uzņemtajos attēlos pārsvarā ir dabasskati, norādi to kategorijā "Dabasskati", bet konkrētā periodā subjektīvi labākos attēlus vai tos, kas vislabāk raksturo aizvadītā perioda laikapstākļus, publicē kategorijā "Mēneša vai gada apskati".

Tālāk izvēlies dažus galvenos galerijas atslēgvārdus, kas ļaus to atrast citiem interesentiem un atspoguļo tajā publicēto saturu. Tas tiks pievienots, ievadot laukā vārdu un nospiežot atstarpi. 

 

Tev ir iespēja izvēlēties arī vēlamo galerijas publicēšanas laiku. Tas nozīmē, ka ir iespējams iepriekš saglabāt galerijas sagatavi, lai vēlāk to rediģētu, pievienotu papildus attēlus, vai veiktu citas korekcijas.

Attēlu pievienošana un galerijas izveide

Kad esi ticis līdz attēlu pievienošanai, aicinām vēlreiz pārdomāti atlasīt galerijā publicējamos attēlus. Šobrīd ir noteikts, ka viena attēla izmērs nepārsniedz 3 MB, un vienā galerijā publicējamo attēlu skaits nav lielāks par 12, taču atsevišķos gadījumos tas var tikt mainīts. 

Attēlus izvēlies un augšuplādē no sava datora vai citas elektroniskas ierīces. Pēc attēlu izvēles tiek pārbaudīta to atbilstība tehniskajām prasībām, un tie tiek pievienoti galerijas sagatavē. Visām pievienotajām bildēm ir iespēja norādīt arī īsu aprakstu, piemēram, par attēlā redzamo. Ir iespējams mainīt arī bilžu secību, tās pārvietojot ar vilkšanas palīdzību. 

Esam paredzējuši iespēju katram attēlam norādīt gan aptuveno tā uzņemšanas vietu, gan laiku. Fotoaparātiem ar atbilstošo funkciju atbalstu šī informācija no attēla tiks nolasīta automātiski. Spiežot uz attiecīgās ikonas šo informāciju var mainīt.

 

Ja galeriju nevēlies uzreiz publicēt, apakšā izvēlies pogu "Saglabāt", un galerija tiks saglabāta Tavā profilā - attiecīgi vēlāk to var atrast sadaļā "Mans profils" un "Manas galerijas", kategorijā melnraksti. Savukārt, ja galerija Tavuprāt ir gatava publicēšanai, izvēlies pogu "Publicēt".

Kā Tu vērtē šo rakstu?
    Komentāru nav.