1. 07.10.2019 22:48 Skatīt

    Ne par tēmu, bet nezināju kurā sadaļā savu žulti izliet :)
    Meteoroloģija laikam Latvijā pamazām iet uz galu. Kurzemes pusē jau mēnesi LV ceļu stacijas nedod datus, pirms 2 dienām atkodās arī lvģmc Saldus stacija. LVĢMC mājaslapa laikam nav mainījusies kopš pagājušā gadsimta. Nav taču nekāda Amerika jāatklāj, nošpikojiet kaut vai no igauņiem. Ēd tik nodokļu naudu, bet nekāda progresa nav.

    Ielādē...
  2. 08.05.2019 22:52 Skatīt

    Visu cieņu profam! Bet man arī ir svarīgi zināt kādi apstākļi ir manā pilsētā, kur es un citi pilsētnieki ikdienā uzturas, nevis kaut kādā klajā laukā, kur 300 km radiusā nav neviena koka, mājas un tikai stārķi ganās. Novērtēju Tavas zināšanas, bet esi kautko pārpratis, es nepretendēju uz profesionāla meteorologa titulu, tikai vēroju, kas manā apkārtnē notiek. Mani paziņas pilsētiņā arī atzinīgi izsakās, ka var sekot līdzi. Un ko Tu tā aizsvilies par to ebay? Es neesmu vainīgs, ka LV tādas lietas nepārdod.

    Ielādē...
  3. 06.05.2019 01:33 Skatīt

    Būda varena, tikai nez kāpēc temp. sensors ir virs tās būdas? Varbūt tajā būdā ir kādas elektroniskas ierīces, kas nodrošina sakarus ar ārpasauli, nedrīkst samirkt utt.... Un kur Tavi apgalvojumi, ka Sensoram jābūt 10x attālumā no kokiem/ēkām? Šajā attēlā redzamā, šķiet Rudbāržu meteostacija, esmu to vairākkārt papētījis klātienē, tuvākie koki ir apm. 10-15 m augsti, bet stacija neatrodas 150m attālumā.

    Ielādē...
  4. 05.05.2019 22:48 Skatīt

    Paldies par info. Nu jā, pieļauju, ka vārdu profesionāla, parasti šādām meteostacijām nosaukumos raksta, manējai arī starp citu:) Būtu interesanti uzzināt kādus sensorus izmanto LV Ceļu stacijās, jo viņiem nekādas būdiņas nav, vienkārši sensors ar saules radiāciju slāpējošu vairogu, tāpat kā Tavai un manai stacijai. Bezvējā saulainā laikā vajadzētu būt nelielām problēmām. Tavējai forši, ka sensori ir atsevišķi dažādās vietās novietojami. P.S. Brīnos, ka mūsu kolēģis Hauonekani nemāk internetā atrst piegādes izmaksas:) Savējo iegādājos ebay, piegāde 12 eur.

    Ielādē...
  5. 04.05.2019 23:01 Skatīt

    Sveiki meteolapa. Datorā man dati neglabājas, bet translējas uz Wunderground. Nezinu vai jums ir iespēja no turienes nolasīt. Vismaz krievu lapa rp5 tos manus datus kautkā dabū, atjauno ar intervālu apm 2-3 min. Nav ne jausmas kā viņi tos iegūst. Vēl arī dažas citas android laika aplikācijas kautā to dabū gatavu, jo dati reālā laikā aizdomīgi sakrīt.

    Ielādē...
  6. 04.05.2019 22:55 Skatīt

    Weatherman, slinkums bija meklēt un lasīt pdf manuāli, tāpēc jautājums. Vai sensorus ir iespējams arī kalibrēt, vadības monitorā iestādot kļūdu? Jo neviens hobija meteostacijas sensors nebūs pilnīgi precīzs. Lai translētu datus internetā, tas ir diezgan būstiski. Un vai tai koka būdiņai jumts pārāk nesakarsīs vasarā, kas var radīt kļūdu par kādu grādu uz augšu? Man ir Ambient Weather 1002 (Eiropas versija HP1000SE). Šai var kalibrēt visus sensorus, ja ir pieejams precīzs mērinstruments salīdzināšanai.

    Ielādē...
  7. 17.02.2019 22:29 Skatīt

    Patiešām labas bildes!

    Ielādē...
  8. 17.02.2019 22:01 Skatīt

    Kas notiek pēdējā laikā ar it kā oficiālo LVĢMC mājaslapu - meteo.lv? Vairāk nedarbojas, nekā darbojas. Nesaprotu par ko viņu IT guru saņem algu. Vajadzētu pamācīties kaut vai tepat no kaimiņiem - Lietuvas meteo.lt. Daudzi Latvijas laikapstākļu entuziasti jau sen seko līdzi kaimiņu meteolapai. Atkal, kā jau visās jomās, mēs velkamies nopakaļ :(

    Ielādē...