1. 18.07.2015 19:19 Skatīt

    Tik ļoti gaidīju kārtīgu gāzienu šodien, bet līdz Cēsim fronte atnāca jau švaka. Nedaudz rasina, bet pat īsti asfaltu nespēj saslapināt. Un spriežot pēc radar, drīz jau viss būs pāri - atkal nekā. Žēl.

    Ielādē...
  2. 11.08.2014 20:12 Skatīt

    žēl. Ar šo vasara beidzas. Jo vasaras galvenā pazīme ir siltās naktis, kad temperatūra nenokrīt zem +18, +20 un var gulēt pie atvērta loga. Rudens ir tad, kad dienas vēl paspēj iesilt, bet naktis jau strauji atdziest. Turpmāk tā arī būs. Pat ja dienā saulītē vēl būs patīkami silts, naktis turpmāk vienmēr būs vēsas. . Jep - summer is over.

    Ielādē...
  3. 23.06.2014 14:37 Skatīt

    Ar vien skaidrāks kļūst, ka pie sliktajiem laika apstākļiem šajā jūnijā nav vainojami tik daudz nemitīgie cikloni, cik anticiklons "Xerxes" kurš jau vairāk kā nedēļu, ja ne visas divas nedēļas atrodas pilnīgi nekustīgs virs Britu salām. Tādēl visi cikloni pie mums ierodas nevis no R vai DR bet tieši no Z un tāpēc ir īpaši auksti. Neesmu speciālists, vai kāds nemāk labāk izskaidrot, vai šāda nekustīga un spēcīga anticiklona izveidošanās virs REiropas un Atlantijas gada šajā laikā ir normāla? Kamēr "Xerxes" būs nobloķējies tur, kur viņš ir, neredzu nu kurienes pie mums varētu ieplūst siltais gaiss.

    Ielādē...
  4. 16.06.2014 21:29 Skatīt

    Auksto vēju pie mums šobrīd no ziemeļiem sviež divi "ventilātori" milzīgais ciklons ziemeļaustrumos no mums virs Krievijas, kuram Eiropas otrā pusē piepalīdz anticiklons ar centru virs Īrijas. Kamēr viņi abi būs tā izvietojušies nekas nemainīsies un pagaidām tiešām abi gandrīz nekustās no vietas. Atnākt atnāca, bet projām iet negrib un tā mēs te salstam. Vai ir kādas prognozes, kad šis izkārtojums mainīsies?

    Ielādē...