1. 17.04.2016 21:58 Skatīt

    Paldies par atbildi!
    Tas gan labi, ka ir vismaz dīķis. Mums ir ezers blakus mājai, bet nav nemaz tik vienkārši ziemas laikā sala dēļ sadabūt no tā ūdeni, bet ūdens katru dienu vajadzīgs teju ap 100l.
    Cik sapratu, tad arī netīrīta aka var būt par cēloni ūdens trūkumam? Īstenībā es nemaz nezinu, kad mūsu aka tīrīta, bet liekas, ka pēdējos 5 gados vajadzētu būt tam darītam.. kaut gan.. varbūt arī kļūdos, un ir kāds gadiņš pa virsu, laiks iet ātri.

    Un vai to ir iespējams konkrēti zināt, tieši kuri rajoni ir tie, kur varētu būt sausāks? Vispār arī mūsu apkārtnē (vismaz kaimiņos) ir dzirdēts, ka nevar tik viegli dabūt ūdeni. Ir, kas uztaisījuši dziļurbumu. Liekas, tas varētu būt risinājums, bet padārgs gan tas prieks..

    Ielādē...
  2. 16.04.2016 10:44 Skatīt

    Sākumā liekas, - pavasaris nāk tik lēnām, knapi sniegpulkstenītes zied, tad attopos - tas tomēr tik strauji nāk! - tik daudzi ziedi jau zied!
    Pie mums arī ievas jau pumpuros.

    Ielādē...
  3. 16.04.2016 10:04 Skatīt

    Dūmakaini apmākušās debesis, var sazīmēt aptuvenu saulītes atrašanās vietu, +10*.
    Cita starpā - šorīt jau no pagalma sadzirdēju, ka arī tītiņš ir klāt. :)

    10:19: Gribēju pajautāt N Westam -, vai Jums joprojām akā ir pārāk maz ūdens?
    Mums tagad, paldies Dievam, ir atgriezies ierastais ūdens līmenis, un tas vairs netrūkst. Tas gan notika tikai ap februāra vidu. Bet zinu, ko nozīmē, ka akā ūdens trūkst... tas nudien nav patīkami. Jo sevišķi, kad ir liela ģimene un vēl kūtī dzert griboši lopiņi.
    Pie tam es domāju -, vai Kurzeme nav kāds sevišķs Latvijas apgabals, kur līst mazāk, nekā citur, vai man tā tikai liekas?

    Ielādē...
  4. 15.04.2016 16:11 Skatīt

    Pie mums 29. martā cielavas ieradās, lauka baloži dūdo un melnie mežstrazdi svilpo kopš ziemīgā 19. marta, dzērves - kopš 29. februāra, bet mājas strazdi gan jau sen; precīzi nepateikšu, kopš kura brīža. :)
    Arī es tītiņu vēl neesmu dzirdējusi..
    Sloka, dzeltenā stērste, mērkaziņa arī klāt.

    Ielādē...
  5. 14.04.2016 12:49 Skatīt

    Nu jā, pati nenofotografēju, tai brīdī neienāca prātā, bet paskatījos Googlē.. Neesmu speciālists šais lietās, bet liekas, ka šīs ir tās, kas parasti ir (tekstā pirmā bilde): www.fordshometown.com . Un, cik saprotu, tā vienkārši ir viena un tā pati suga, tikai dažādās attīsības stadijās.(?)
    Bet tā, kādu agrāk neatceros redzējusi, liekas bija šāda: www.northrup.org . Angļu valoda diemžēl nav mana stiprā puse, bet izskatās, ka vai patiešām nav kāds nelegālais migrants...?

    Vienkārši domāju -, varbūt ir vēl kāds, kas, tāpat kā es, dzīvo laukos, ir tādus neredzētus, savādākus parazītus redzējis.

    Briežu utis pazīstu un ar ērcēm nejaucu. Arī visai nepatīkami radījumi.

    Ielādē...
  6. 14.04.2016 10:06 Skatīt

    Šogad laikam bija ērcēm labvēlīga ziema, tās netrūkst. Pie tam, man šķiet, ka mani viņas kaut kā sevišķi mīl.. citiem tik traki neuzkrīt, kā man.. :(( Šogad gan neviena man vēl nav piesūkusies, tikai vairākas ''nolasītas'' rāpojot. Nabaga suņi un kaķi gan ''ķiršaini'', un pavisam nelāgi, kad tie ērču ''ķirši'' nokrīt kaut kur istabā. :(
    Un kas vēl trakāk - šogad pamanīju jau otro milzu ērci (pēdējā tēmēja uz mani kā saimniekorganismu.. :( .. ), kādu nekad agrāk mūžā nebiju redzējusi. Esmu redzējusi visādas - sākot no sīksīciņām līdz lielajām sarkanajām, bet tādas milzīgas (vēl lielākas par sarkanajām) un pelēcīgi raibā krāsā gan nē.. Baisi iedomāties, kas notiktu, ja tāds nezvērs piesūktos. Kur tādas radušās??

    Ielādē...
  7. 14.04.2016 09:34 Skatīt

    Pie mums ir gandrīz pavisam skaidras debesis, spoži spīd saulīte. Lietus? Ne vakar (tad gan biju Ventspils apkaimē) , ne šodien no tā ne miņas. Vakar vienīgi kādos brītiņos debesis palika pelēkākas, tad atkal noskaidrojās, un tas arī viss.
    Tomēr lietu gribētos.. pasauss.. Bet jācer, ka kaut kad jau vienalga tas būs.

    Ielādē...
  8. 13.04.2016 21:04 Skatīt

    Arī dzeltenās vizbulītes jau zied Ventspils pusē.. :) Vai arī mūsupusē, neesmu redzējusi; vismaz speciāli skatījusies nē.

    Ielādē...