M
Māsiņa

Lietotāja aktivitātes


Šorīt pie mājas durvīm termometrā redzami -21°C, un tā līdz šim ir zemākā temperatūra, kādu tam šoziem nācies rādīt.


Skaists, skaidrs, salts rīts, termometrs pie durvīm rāda -19°C. Vakarrīt bija par vienu grādu "siltāks" - -18°C.


Šodien jau gandrīz īsta ziema - pietiekami daudz ziemīga baltuma gan uz zemes, gan kokos (tikai zem kokiem ne) un saliņš. Ap sešiem no rīta bija -5,5, tagad rāda -2°C.


Līst un līst, un līst... Sestdien, svētdien jau bija mazliet apžuvis no iepriekšējām n-tajām lietavām, bet vakar un šodien jau atkal līst.. Ja darbs neskartu tādu šķautni, kā mīcīšanos pa dubļiem, pie tam tā, ka tas "labums" nu pēdējās dienās jau zābakos smeļas iekšā, būtu tīri tā nekas. Tik lauksaimniekus, kas nepaspēja novākt ražu, gan žēl...


Pie mums šorīt +2°C un salna atklātajās vietās... pļavā uz zāles tā pat samērā stipra bija.


Jā, pēc lightning map izskatās, ka Ventspils galā tiešām notiek interesantas lietas, it kā laikam gar mums gāja, bet nekas vairāk par vieglu ducināšanu un kulminācijā vienu zibeni ar 10 min. lietutiņu nebija.. žēl.. es jau sacerējos...


Šai galā ir ābeles, kas zied un zied ļoti bagātīgi, bet man liekas, ka šogad ir neparasti daudzas, kas tikpat kā nezied. Vai tiešām tik daudzas reizē atpūšas, vai tomēr sals paskādējis?


Norvēģi rāda, ka pie mums tagad līst. Ar trim pilēm (tātad stipri). Patiešām žēl - realitātē labākajā gadījumā knapi smidzina. Un siltums vien nedaudz virs +10º C.


Kā īsti pareizi būtu jāmēra ūdens temperatūra? Pie mums ezerā vakar nolasīju +21ºC. Pāris dienas iepriekš esot bijuši arī +22ºC. Termometrs atrodas ~2m no krasta un ~10-15cm dziļumā.
Eh, ūdens tiešām liekas silts, taču vēl pat nav pabeigts antibiotiku kurss, kas tiek dzerts ar mērķi beidzot pavisam pārtraukt jau stipri ieilgušo slimošanu, respektīvi, peldēties neviens neļaus iet... Bet nu gan jau gan, vēl jau vasara priekšā.


Vakardiena bija tiešām ļoti skaista diena; ēnā +26,5ºC. Bet vakars... tā vispār bija burvība..! Kad viss gaiss ir silts un pilns ziedu smaržu un putnu un varžu koru skaņu...
Šodien paliek vēsāks. Tagad, vakarā, vispār vairs tikai +9,5ºC. Auksts. Jā, pie komforta ātri pierod..
Bumbieres aizvakar, vakar un šodien, liekas, dod no sevis maksimālo ārā, tik intensīvi un koši ziedēdamas. Slavenie mūspuses milzu saldie ķirši gan jau lielumu vakardien skaistā ziedlapiņu sniedziņā nobirdināja. Arī skaisti, bagātīgi ziedēja. Tikai visai īsu brīdi, laiks ļoti silts. Agrākā ābele nu jau ar pilnziedā, 'Baltais Dzidrais' tikai sāk raisīt pumpurus, bet 'Sīpoliņš' vēl mirklīti pagaidīs.


Silta (+23ºC ēnā teju visu dienu), pārsvarā mākoņaina diena.


Jau kopš pēcpusdienas lietutiņš; sākumā tāds viegls viegliņš, kopā ar pavasara zaļumu un ziedoni veidojot brīnišķīgas smaržas. (Gaisā temperatūra dažus grādus virs +10 atzīmes.) Uz vakaru gan līņātājs paliek aizvien stiprāks. Jauki.


Par odiem - tie tiešām šodien izteikti parādījās, un, protams, uzreiz asinskāri metās virsū. Ak, vasara...


Kuldīgā (pašā pilsētā) tulpes sāka ziedēt jau kādu laiciņu pirms beidzamā aukstuma. :)
Toties šodien man izskatījās, ka Ventspilī pienenes zied intensīvāk, nekā manā pusē, dziļāk Kurzemes iekšienē.


Šodien tiešām patīkama diena, arī mākoņi darīja daudz laba - āra apstākļos fiziski aktīvi darbojoties tie lielu dienas daļu gādāja, lai siltums (karstums) būtu vieglāk izturams. Pietiekami un ļoti labi silts bija arī ēnā.
Pēc pulksten 8iem vakarā bija +17ºC. Tagad +13ºC. Atkal mierīgs, patīkams vakars tikai vēl siltāks nekā vakar vakarā.
Nu jau visās malās zied plūmītes un ķirši. Arī gundegas jau ir.
No rīta, braucot pa ceļu Ventspils - Dundaga, vairākās vietās šur tur vēl sniegs bija, kas tagad, maija vidū, izskatījās visnotaļ savādi. Vakarpusē, atpakaļ braucot, nepaskatījos, vai joprojām nav izkusis.


Jā, tagad skaista, saulaina, silta pienene... :)

Siltums sagaidīts!
14.05.2017 22:08

Tas ir interesanti uzzināt par jau bijušiem tik aukstiem maija mēnešiem un nemaz ne tik senā pagātnē.. Tātad šis nav gluži unikums. Man jau pa daļai tas aukstums nemaz tik savādi nelikās, jo gandrīz taču visu laiku ir auksts, jau kopš ziemas (jeb jau kopš rudens). Drīzāk savāds šķiet +20 grādu siltums, kas gan kopumā ir sen neredzēta/nejusta parādība. :D
/P.S. Nekādus datus konkrēti gan neesmu skatījusies, tas tik tāds mans subjektīvs redzējums. :)


Patīkams, silts, gandrīz pavisam skaidrs vakars, +9ºC. Arī dienā beidzot bija silts - +18 - +19ºC. Ķirši nupat sāk ziedēt. Malači, pārlaiž salu un tik tad raisa pumpurus.



Vakarrīt -4ºC, aizvakarrīt -3ºC, bet šorīt sals/salna vairs nebija.