Aktuālā situācija (nedēļa līdz 13.11.11.)

Aktuālā situācija (nedēļa līdz 13.11.11.)

Nedēļa aizvadīta: pirmdiena un otrdiena - ievērojama mākoņainība caur QUINN ciklona D malu. No trešdienas pastiprinās XENIA anticiklons. Bet svētdien anticiklonu stafeti turpina YANA antivirpulis. Kā arī - neliels ciklons ar nelielām frontēm "piepalīdz" no arktiskās puses.
Attēlu (c)sat24.com un cdn.fmi.fi
Turpinājums nākamajā nedēļā.
===================

Svētdiena, 13.novembris



YANA anticiklons ir virs R-Eiropas, kamēr virs Skandināvijas ziemeļiem ir neizteiksmīgs ciklons. Šādā kombinācijā pāri Latvijai virzās neizteiksmīga siltā fronte, kas vietām dod minimālus nokrišņus un Kurzemē nedaudz pastiprinās DR vējš. Austrumos joprojām daža sniega pārsla vēl nonāk no debesīm zemē.

Sestdiena, 12.novembris



Anticiklona ZA malā Latvijā ir apmācies laiks, centrālajos rajonos arī smidzinošs lietus. Kamēr austrumu daļā daudzviet pie zemākas gaisa temperatūras ir pirmais slapjais sniegs šajā gaidāmajā ziemā.

Piektdiena, 11.novembris



XENIA anticiklons mums sagādāja šajā rudenī pagaidām visaukstāko nakti. Sals visā valstī, D Zemgalē un vietām Vidzemes augstienē līdz pat -7 grādiem. Dienas laikā no ZR puses pāri mums vairāk mākoņi, un arīdzan siltāks gaiss gar ciklona A malu mums ienāk no Ziemeļatlantijas okeāna.

Ceturtdiena, 10.novembris



Anticiklons ar centru jau tuvu Latvijai. Valsts lielākā daļā skaidrs, vienīgi DA rajonos ir daža mākoņainība. Daudz saules pie debesīm. Naktīs pirms un arī pēc - neliels sals, debesīs pilns Mēness - kas vēl vairāk pastiprina vēlā rudens salīgās noskaņas.

Trešdiena, 9.novembris



XENIA anticiklons aiz QUINN ciklona aizmugures. Jau naktī skaidrojās, dienas laikā daudzviet saulains. Vien rītā masīvas miglas, tostarp tās patraucēja Rīgas lidostas darbību. Nākamās nakts sākumā laiks "vilka" uz nelielu salu...

Otrdiena, 8.novembris



QUINN ciklona mākoņu zona ar nelielu smidzināšanu vietām klājas pāri Latvijai. Mākoņi sega saglabājas visu dienu. Visu dienu saglabājas arī mierīgs un nosacīti silts laiks.

Pirmdiena, 7.novembris



Ciklons QUINN mūs tikai "pabaida" ar sliktu laiku. Nekas vairāk par klājienveida mākoņainību visā Latvijā nebija. Joprojām pie mums ir samērā mierīgs laiks ar vēlīnu novembra siltumu. Sals vēl nesveicina.

Turpinājums no iepriekšējās nedēļas.
Kā Tu vērtē šo rakstu?
    Komentāru nav.