1. 18.01.2016 18:48 Skatīt

    Ak Kungs un Svētā Marija! Cilvēkam pie pilnas saprašanas pēc T850 hPa uzreiz būtu skaidrs, ka ECMWF ekstremālais variants kardināli atšķiras no tā, ko rāda modeļa vidējais. Tāpat kā GFS, arī tam ir 20 papildus scenāriji, kuru vienīgais uzdevums ir parādīt, cik ticams vai neticams ir galvenais scenārijs. Mans komentārs bija kā no grāmatas - izcili par tēmu un kā naglai uz galviņas, bet nu jau veseliem diviem kaut kas nepatīk un viņiem absolūti nekas nav saprotams (sagadīšanās?). Trallis var rakstīt, ko grib, bet runa ir par mākslīgu viņa popularitātes audzēšanu, izmantojot Meteolapu. Nav man konta čivinātavā, jo es nepiederu paaudzei, kas apsēsta ar Internetu. Ikdienā es vispār neko neskatos, tikai GFS ansambļa diagrammas vienā saitē. Neskatos pat kartes ar frontēm un tamlīdzīgi. Bet Traļļa sensacionālais paziņojums piespieda ieskatīties, ko patiesībā sliktais modelis rāda. Es nem… Lasīt vairāk: novitusi.meteolapa.lv

    Ielādē...
  2. 18.01.2016 14:35 Skatīt

    "bez nopietniem un ticamiem avotiem" A kādi būtu tie avoti? Es nudien nezinu tādus. Bet ja ir, tad vēlos uzzināt.
    Pagaidām janvāris patiešām ir ekstremāli auksts, izņemot pašu Rīgas sirdi. Un neko es nesolīju, vien komentēju redzamo MODEĻOS, ar to domājot visu modeli, nevis no konteksta izrautu sensacionālu scenāriju. Pilnīgi noteikti situāciju izglāba lielā mākoņainība. Nu nebija visur esošu -30 ar lokāliem -35..-40. Bet mākoņainība nav modeļu jājamzirdziņš. Man ir savi pieņēmumi, kāpēc bija tik apmācies, taču ne pilnībā ir skaidrs, kāpēc arī tālu no jūrām bija tas pats.
    Ja neproti kritizēt, labāk paklusē! Es konkrēti norādīju, kas tieši nav pieņemams Traļļa publiskajās aktivitātēs. A Tu kaut ko no konteksta esi izrāvis.

    Ielādē...
  3. 18.01.2016 10:53 Skatīt

    Un atkal redzu Traļļa mērķtiecīgos, nekrietnos melus. Vai Meteolapas administrācija varētu pārtraukt automātiski publicēt Traļļa nekrietno dezinformāciju?
    "GFS modelis janvāra pēdējā nedēļā prognozē siltumu līdz +5 grādiem, ECMWF modelis - aukstumu līdz -30 grādiem."
    Kaut kāda patoloģiska tieksme uz sensācijām. Viņš taču zina, ka modelis sastāv no kaut kā vairāk par galveno versiju. Būtu klusējis, nevis kladzinājis. Tātad, 26.01. pēc galvenās versijas un pēc modeļa vidējā, kas jebkurā gadījumā ir reālistiskāks. 28.01. pēc galvenās un pēc vidējā. Ja nu mēle (jeb pirksti) tā niez, tad vajag norādīt kas tieši prognozē ko ekstremālu, piebilstot, ka pats modelis patiesībā neko tādu nerāda.

    Ielādē...
  4. 17.01.2016 20:45 Skatīt

    Esi cilvēks! Lasi uzmanīgāk, jo īpaši Aglima (siguldieša) rakstīto! Visvienkāršāk ar kursoru uzspiest uz nika un tad izlidos viņa komentāri. 36 cm dienā bija. Nu tagad varbūt 40, bet jaunais sniegs esot mitrāks un smagāks, attiecīgi vairāk saspiež kopējo masu. Tā ka pagaidām ne tuvu kā tajās leģendārajās ziemās.

    Ielādē...
  5. 17.01.2016 15:21 Skatīt

    Uz ZA dodas, uz Maskavu. Tāpēc jau mums būs auksts, jo paliksim ciklona aizmugurē, kur parasti nelabas lietas nāk ārā.
    Bet cik vājš tomēr ir šis janvāris, jo 2010. decembrī sniega sega strauji un stabili sasniedza iespaidīgu biezumu. Savukārt 2009./10. ziemā sniega sega pakāpeniski auga katru mēnesi, maksimumu sasniedzot vien martā.

    Ielādē...
  6. 17.01.2016 13:55 Skatīt

    Nu jā. Tāpēc sniega segas augšana virs 30..40 cm jau ir krietni lēnāka - jo pienākošais svars spiež apakšējo daļu. Ja nenāks klāt, beigu beigās knapi 20 cm paliks, kas nav pietiekoši.

    Ielādē...
  7. 17.01.2016 13:52 Skatīt

    A vai tad es kaut ar burtu minēju AC centru? Pietiek ar augstu spiedienu, lai atdzišana būtu iespaidīga. Ziemā pat vissiltākajā Z perifērijā izsalšana ir lielāka kā modeļi spēj aprēķināt. Tiesa piektdien, kad temp. 850 hPa augstumā īpaši zema, rādās plūsma no jūras puses jeb atkal mākoņi un snigšana. A tālāk jau stabilāka masa un izsalšana uz vietas. Cita lieta, ka tas ir tik tālu, ka iespējamība visnotaļ niecīga. Bet jau ar oktobri GFS vairākkārt nespēja laicīgi saskatīt spēcīga AC rašanos. Sākotnēji spiediens nekāds baisais, a tuvāk laikam izauga debesīs...

    Ielādē...
  8. 17.01.2016 12:45 Skatīt

    Pus metrs ir? Nez kur Aglims pazudis? Laikam darbā Rīgā. Siguldu šodien dikti aplaimo snigšana. Nu tak vajadzētu būt 50 cm.

    Ielādē...