1. 16.09.2018 22:21 Skatīt

    Piekrītu. Es galīgi nopriecājos par anomālu siltumu un bezgalīgiem anticikloniem, ne maijā, ne septembrī. Septembrim ir citi prieki, darbi un prioritātes. Nu kāds prieks no karstuma septembra darba dienas vidū? Bet būs vien kāds prieks jāmēģina noķert, atkal jāatliek darbi, kam vasara tā arī neļāva riktīgi pieķerties.

    Ielādē...
  2. 15.09.2018 16:21 Skatīt

    Gada iedalījums tikai četros gadalaikos, vismaz mūsu klimatā galīgi neatspoguļo reālo ainu. Tāpēc pirms un pēc sezonas formālās maiņas vienmēr ir šāda neauglīga diskutēšana - kas tagad ir, rudens vai vasara? Nav ne īsti rudens, ne vasara. Dīvaini, ka latvju zemnieki, kas it kā bijuši kontaktā ar dabas procesiem, nav iedalījushi gadu sīkāk un iedevuši starpsezonām skaistus vārdus. Šis skaistais laiks starp vasaru un rudeni ir pelnījis īpaši daiļu nosaukumu. Pagaidām saucu to par parudeni, bet nav lāgā.

    Ielādē...
  3. 01.09.2018 14:12 Skatīt

    Vakar visu vakarpusi godīgi, silti un mierīgi lija. Šodien skaisto mākoņu diena ar dūmakainu sauli un siltu svaigumu (ap 21°C). Jūrā šorīt atgriezušies gulbji lielākā skaitā (saskaitīju 18) - jo lauži un viņu suņi ir prom.

    Ielādē...
  4. 31.08.2018 17:32 Skatīt

    Arī Vidzemes jūrmalā vismaz vakar vēl gluži peldams ūdens pat salīgiem ļaužiem. Kūrorta sezonas noslēguma miers un klusums. Ne vairs vasara, bet rudens arī vēl ne, kaut kāds starpgadalaiks. Naktī mēness tik spožs, ka sirseņi, kas iemitinājušies uz bēniņiem, lidoja vēl 3jos no rīta un sitās gar pakšiem.

    Ielādē...
  5. 23.08.2018 21:51 Skatīt

    Nelielas skumjas un pat dziļa nomāktība ( un neticu, ka rudens to var izraisīt) nepavisam nav depresija.

    Ielādē...
  6. 16.08.2018 21:51 Skatīt

    Arī pie jūras rudens noskaņas - burvīgais rudens dzidrums un miers. Un ūdens vēl gluži peldams pat salīgajai man. Taču cilvēku tik maz kā dziļi septembrī darbdienā. Vai tiešām laužiem jau pietiek vasaras... Jā, jauka, mierīga silta diena.

    Ielādē...
  7. 11.08.2018 21:34 Skatīt

    Vakar vakarā draudīgi apmaacaas un pat mazliet uzpūta, tak tas atkal izrādījās tukšpuutis. Toties kādu brīdi bija tāds burvīgs mitrs tropu gaiss; šķita, ka lietus ir vienkārši iztvaikojis pa ceļam. Jā, tādam karstumam būtu piestāveejis iespaidīgāks fināls.

    Ielādē...
  8. 10.08.2018 15:20 Skatīt

    Garlaicīgi laika apstākļi (kā jebkurš ilgstošs sausums) pēdējās dienas - tikai cepina un pūš. Sabiris pamatīgs sausu lapu klājiens, ezītis vakaros tagad pa gabalu dzirdams. Bet silta jūra un silti vakari. Ir jau, par ko sūdzēties, tak vērtīgāk ir izbaudīt izbaudāmos aspektus. Bet izslāpušie augi un dzīvnieciņi... Vakar bija atlaidies putniņš padzerties no lejkannas, un tieši tobrīd tā nebija riktīgi pilna, nevarēja aizsniegt un mēģināja burtiski uzsūkt uz malas izlijushas piles, tas tā sirdī iedūra...

    Ielādē...