Dienvidu cikloni – ir īpaši "nevadāmi šāviņi"

Dienvidu cikloni – ir īpaši "nevadāmi šāviņi"

Rakstīts īpaši meteolapa.lv saitei...29.11.10.; 21:42

Nu jā- tepatās jau viedēts: ka nu reiz "jet stream" (saruna par to -> gudriem cilvēkiem, man šajā jomā vēl jāmācās...) silto gaisu atbīdījis uz Eiropas dienvidiem. Tas tiesa, un ziema pat pāragri atnākusi. Vēl nav novembris godīgi noslēdzies – bet mūsu pusē jau baltā gadalaika aukstuma rekordi krituši, un krīt gar zemi arī vēl dažs labs mežos aizkavējies strazds (neskaitot to stārķi, kas Rīgas pievārtē taisās pārziemot... mediji vēsta). Taču visā Eiropā fatāli puteņi vējojas Lielbritānijā, Vācijā, Polijā utt.

Šķiet- par meteofrontes negarlaicību gādā t.s. dienvidu cikloni, kurus gan labprātāk sauktu par "DR cikloniem", jo nevis no Melnās vai Vidus-jūras nāk, bet gan gar kanti laužas iekšā no tā paša iemīļotā Atlantijas okeāna caur Francijas dienvidu provincēm. Vēl ap 17. novembri tāds (pagrīdes segvārdu aizmirsu, slinkums atcerēties...) atnesa nelielu sniedziņu. Jau ap 23.-24. tad "Gundula"- atpūta vēju un, caurbrāzies caur Latvijas vārtiem ar lietus un drēgna (pagaidām gan "+" temperatūrās) vēja brāzmām, dienu vēlāk pie mums arī to straujo ziemu uzveidoja.

Jenna tikai "ar muguriņu paberzās" gar Latvijas D-DA daļu, Eiropas puteņus līdz mums neatvilka, taču šodien (29.11.10.) gan paburzīja mūsu komfortu caur pavisam ledainiem un brāzmainiem vējiem no aizmugures puses... Tagad jau tas norakstīts no Latvijas "dienaskārtības".



Taču, ja pavērojam te nedaudz augstāk piestādīto attēlu (c) sat24.com.; tad manām – Lielbritānijas DR pierobežā atkal kāds sprauns virpulītis savērpies. Patreiz tikai kafijas biezumus atliek zīlēt- kur un cik ātri tas nesīsies, pagaidām tas ieskrējies uz AZA pusi. Kur "nosēdīsies", kurus patirinās? Viss – kā jau pie nevadāmiem šāviņiem. Izlaižam cauri pa lielgabala stobru, un Dies' sazin- kur nogāzīsies, un ko sagāzīs. Šķiet, jauns ciklons piedzimis, drīz tiks atkal pie kāda skanīga "sievieša" vārda. Un visi ES (EU) meteocilvēki burzīsies virtuālajos (un īstajos) tusiņos. Lai atkal (caur medijiem, pie viena pēdējiem arī reitingus pacilājot) patirinātu līdzpilsoņu prātus Vecajā Pasaulē. Un pašiem uzprišināt savu pašapziņu...

Negarlaicīgas dienas mūs gaida (puteņi, pūtieni, atkušņi ar citām fatālām sekām)! Vai ne?
Kā Tu vērtē šo rakstu?
  1. 01.12.2010 16:38

    Mums iet vala intensiivs snieg putenis, Viine, Austrija un , kaa skatos sateliiiatelos , tad visa central Eiropaa, kas snaks pagajusho nakti, shii ciklona sistema no Atlantijas okena rdaiis pamatiigu haos Eiropa, graadi gan maz ap 0 vai -2 :)

    jautriiba pec tam sekos domaju , laika apstaklu zinaa :) Viss balsts un skaists , ka Ziemassvetkos, ieshu vakar iemalkot kadu punchu, tirdzinos Ziemassvetku, ipashi Austrija, katra mietsa par bufefftei un Puncham karstam :)

    Ielādē...