Mainīgais pavasaris

Mainīgais pavasaris

Pēc aukstās un dažviet sniegotas pirmdienas, jaunnedēļ gaisa temperatūra pakāpeniski paaugstināsies un saglabāsies virs klimatiskās normas. Lietus un stiprāki vēji atgriezīsies nedēļas otrajā pusē.

Pirmdiena vēl paies izzūdoša ciklona virs Baltkrievijas ietekmē, naktī un priekšpusdienā daudzviet snigs, Kurzemē un valsts austrumos vietām var izveidoties neliela sniega kārta. Stiprākā snigšana prognozēta nakts otrajā pusē un agri no rīta Vidzemē, šobrīd GFS uz rietumiem no Pleskavas paredz pat 10 centimetrus sniega, kamēr citi modeļi ir krietni pieticīgāki. Pēcpusdienā mērenais ZA puses vējš pierims, nokrišņi vairs nav gaidāmi, taču debesis visdrīzāk saglabāsies apmākušās.

Otrdien un trešdien, anticiklona ietekmē, pūtīs galvenokārt lēns, mainīga virziena vējš, vietām var uzspīdēt saule, taču tuvāk nedēļas vidum nevar izslēgt galvenokārt sīkus nokrišņus lietus veidā. Gaisa temperatūra naktī un dienā starp +0 ... +9 C.

No ceturtdienas, visdrīzāk, laika apstākļus noteiks cikloni, pūtīs brāzmains DR puses vējš un pa laikam līs, gaisa temperatūra bez būtiskām izmaiņām, siltākie scenāriji ceturtdien paredz +10 ... +11 grādus. Tālākās prognozes gan uzrāda jaunu aukstāka gaisa iespējamību, bet to, vai tā būs - rādīs laiks.

  18.03. 19.03. 20.03. 21.03. 22.03. 23.03.
Nakts -4 ... 0 0 ... +3 +1 ... +4 +2 ... +5 +2 ... +6 +3 ... +6
Diena 0 ... +4 +1 ... +8 +3 ... +9 +4 ... +11 +4 ... +8 +4 ... +9

Gaisa temperatūras tendences Bauskai (weather.us)

Kā Tu vērtē šo rakstu?
  1. 24.03.2024 22:06

    24. martā no rīta saulains D pusē. ZR pusē zemie gubu mākoņi drūzmējās. Pūta lēns DR vējš. T. +5°C. Spiediens 752 mm. Dienā gubu mākoņi palika biezāki un tumšāki. T. sasniedza +8°C. Bet R puse palikusi draudoši tumša. Mākoņu kalnu virsotnes iegājušas spalvu mākoņu zonā. Pēcpusdienā uznāca īslaicīgs stiprs lietus ar brāzmainu vēju. Bija dzirdams viens patāls pērkona grāviens. Vēlāk nedaudz skaidrojās, bet no R puses nāca jauni negaisa mākoņi. Atkal stiprs lietus un vējš. Lietus gāzes beigās t. noslīdēja līdz +3°C. Ne krusa, ne sniegs nebija redzams. Vēlāk skaidrojās. Pa mākoņu gubām nesteidzīgi brida spožs mēness. Pašlaik t. +3°C. Spiediens 753 mm. Sāk celties.

    Ielādē...