Aktuālā situācija (nedēļa līdz 11.9.11.)

Aktuālā situācija (nedēļa līdz 11.9.11.)

Nedēla: pirmdienā - NINA anticiklona Z mala. Latvijā pārsvarā saulains, silts. R daļā arī spirgts DA vējš. Otrdien DIETER ciklons gādā par laika maiņu uz lietaino pusi. Trešdiena- sestdiena: ERICH ciklons (-ni) ar nākošo nokrišņu zonu. Svētdiena atpūta caur augsta spiediena atzaru.
Attēlu (c)sat24.com un cdn.fmi.fi
Turpinājums nākamajā nedēļā.
=================

Svētdiena, 11.septembris



Augsta spiediena atzars reizē ar FRANK ciklons pavisam nepamanāmo silto fronti - deva vēl vienu atvasaras dienu visā Latvijā. Samērā maz mākoņi, drusku vairāk apmākušies padebeši - no tuvojošā FRENK ciklona aukstās frontes Latvijas R daļā.

Sestdiena, 10.septembris



ERICH (2) ciklona DR mala ar nelieliem īslaicīgiem nokrišņiem dažviet. Līdz dienas izskaņai ciklona ietekme pavājinājās. Un no ZR puses pastiprinās augsta spiediena atzars.

Piektdiena, 9.septembris



ERICH (2) ciklona DR mala ar īslaicīgiem nokrišņiem daudzviet Latvijā. Gaisa plūsma šai dienā vienmērīga - no ZR uz DA pusi. Mēreni silts, kā jau parasti šajā laikā. Situācija gandrīz kā diennakti iepriekš, tikai lietus piles mazākā intensitātē no debesīm.

Ceturtdiena, 8.septembris



ERICH ciklona D mala ar īslaicīgiem nokrišņiem daudzviet Latvijā. Gaisa plūsma šai dienā vienmērīga - no DR uz ZA pusi. Mēreni silts, kā jau parasti šajā laikā.

Trešdiena, 7.septembris



ERICH (Ēriks?) ciklons sūta auksto fronti pāri Latvijai. Nokrišņi priekšpusdienā Kurzemē, pievakarē jau Rīgā, bet līdz diennakts izskaņai arī Latvijas austrumos. Nokrišņi pārsvarā nelieli, bet vietām arī mērenas lietusgāzes. Nu tā... rudens uzbrūk.

Otrdiena, 6.septembris



DIETER ciklons aukstā oklūzijas fronte pārskrēja pāri Latvijai. Precīzāk: visai ātrā tempā priekšpusdienā pievārēja Kurzemi, bet iestrēga uz Latvijas A robežām, kur tā atrodas arī pašas dienas izskaņā. Attiecīgi arī nelielu un vietām mērenu nokrišņu zona pārskrēja. Pēcpusdienā valsts lielākā daļā atkal skaidrojās, un tāda tīri mērena vasara turpinājās pie saules un spirgtelīga R vēja.

Pirmdiena, 5.septembris



NINA ancitciklons pāri visai Latvijai. Valstī saulains un silts laiks priekš septembra. Varētu sacīt: pirmā neliela atvasara. Daudzviet gaiss iesila vairāk par +20 grādiem. Protams, septembris paliek septembris - un naktis, jo sevišķi bez mākoņiem (kāda tā bija arī šajā diennaktī) ir vēsas. Līdz salnai vēl neaizgāja, tomēr dažādās vietās bija vien +5 un vēl zemāki grādi. Bet dienas otrajā pusē - Kurzemē sāka nomākties, kas jau ir ciklona DIETER ietekme no R puses. Šurp nākošais ciklons gādāja arī par brāzmainu D-DA vēju Latvijas R daļā, daudzviet >10m/s.

Turpinājums no iepriekšējās nedēļas.
Kā Tu vērtē šo rakstu?
    Komentāru nav.