1. 14.01.2016 14:28 Skatīt

    A tāds biezums pārsvarā vai tomēr ir arī sanesumi? Siguldas sniega pilnie koki liek domāt, ka baigais vējš Jūsu pusē nav bijis? Esmu glupajos jaunības gados speciāli bridusi pa laukumiņu (iedomātu), lai vairākās vietās izmērītu, vai tiešām viscaur ir 60 cm. Diemžēl šobrīd nu jau 10 diennaktis neesmu bijusi ārā. Un nespēju pat saņemties to izdarīt. Pie datora ekrāna ir tik patīkami priecāties par stihijām, taču patiesībā miesiski jau -1 grāds un sniegs sažņaudz visu manu būtību kā ledainās spīlēs. Trūkst elpas, liekas, ka locekļi nokritīs un dzīvība pametīs miesu. Laikam vienīgais pietiekošais iemesls iziešanai varētu būt došanās uz Rīgas lidostu, lai aizlidotu uz D-Āziju.

    Ielādē...
  2. 14.01.2016 09:11 Skatīt

    Nesaprotu, kāds tam visam sakars ar mani? Kā jau parasts cilvēks, esmu egoiste - man primāri svarīgi, kas notiek pagalmā. A pārējais... atkarībā no dvēseles stāvokļa.

    Ielādē...
  3. 14.01.2016 09:02 Skatīt

    Ja runa būtu tikai par radaru... Tak sniega segas mērījumi liecina, ka jūra vēl ne reizi nav spējusi pietuvoties līča sniegtajam sniegam. Visi rekordi ir saistīti ar līci.
    Starp citu, problēmas ar radara rādījumiem primāri ir tieši Rīgā, jo radariem tuvējie km ir aklā zona. Savukārt kādas problēmas varētu būtu 200 km attālumā? A nekādas, jo tad radars vairāk rāda nokrišņus tuvāk mākoņiem, nevis zemei. Tātad jebkurā gadījumā rāda visu, kas izkrīt. Un vienmēr ir bijuši redzami max intensitātes nokrišņi Liepājā un citviet piekrastē. Tajās reizēs vairāk nemaz nav nolijis, kā rādījis radars. A kur ir pierādījumi par vājprātīgu sniega segas pieaugumu Kurzemē?

    Ielādē...
  4. 14.01.2016 08:18 Skatīt

    A šoreiz sniega sega vienmērīga vai vēl joprojām sapūsta? Vakarnakt skatījos Rīgas webkameras un tur nu riktīgi puteņoja.

    Ielādē...
  5. 14.01.2016 08:14 Skatīt

    Es jautāju par skaidru debesu krāsu. Pārējās debesis bija mākoņu dēļ. Pēdējo reizi izteikti tumši zilas debesis dienas laikā redzēju 2009. aprīlī, kad bijām arktiskajā gaisa masā. Skats ir visnotaļ neparasts, salīdzinot ar ierasti blāvo zilgmi.

    Ielādē...
  6. 14.01.2016 08:10 Skatīt

    Es nevis par ražošanu un tālumu, bet par intensitāti kaut vai tuvu krastam, kā tas vērojams pie Rīgas līča. Vai tiešām mēs skatāmies dažādus radarus?

    Ielādē...
  7. 14.01.2016 00:48 Skatīt

    A man tāds kautrīgs jautājums. Debesis patiesi bija tik zilas vai tas tāds foto efekts? Jautāju, jo tumši zilas debesis ir arktiskās gaisa masas pazīme. Un šobrīd virs mums nudien ir riktīga arktiskā gaisa masa.

    Ielādē...
  8. 14.01.2016 00:42 Skatīt

    Nu bet Rīga jau ir liela pilsēta, turklāt nebūt ne dziļi iekšzemē ar gluda galda reljefu. Tāpēc ir tikai normāli, ka tāds rezultāts. Lai izpatiktu vairākumam, prognoze jādod vietai ar vislielāko iedzīvotāju skaitu. Pieļauju, ka pietiktu ar Centru, Pļavniekiem un Purvciemu + starp tiem esošajiem. Un noteikti prognozēs vienmēr būtu jānodala abi Daugavas krasti, ja runā par Rīgu it kā kopumā.
    Par to nobīdi tieši Rīgā jau ne pirmo reizi lasu. A vot citviet it kā nav tik traki. Vismaz man viss ir precīzi iznācis - ar precizitāti līdz pat 50 m.

    Ielādē...