Ziema ir klāt!

Ziema ir klāt!

Polijas modelis piektdienas rītā Rīgā prognozē minimālo gaisa temperatūru -10 C, maksimālo -5C.
Foreca.com šībrīža prognozes daudz neatšķiras - Rīgā gaisa temperatūra gan piektdien, gan brīvdienās īpaši nemainīsies un turēsies jau minēto grādu robežās.
Vidzemes ZA sals varētu sasniegt -9C ... -13C grādus.

Igaunijā šodien jau novērots sniegputenis, kas radījis haosu satiksmē.
Paldies Gubumākonim - fotogalerija Tallinu pārsteidz sniegputenis.

Latvijas mediji šodien toties pārbaidīja Latvijas sabiedrību ar informāciju, ka nākamnedēļ sals Dagdā (pēc ECMWF modeļa) naktīs varētu sasniegt pat -26C grādus! Šī prognoze šobrīd vēl nebūtu jāuztver nopietni, lai gan ir skaidrs - ziema ir iestājusies!
Atliek vien laicīgi sagatavoties iespējamajiem satiksmes sastrēgumiem, ko ceturtdien un piektdien var izraisīt spēcīgi nokrišņu mākoņi.

Meteo.lv ziņo, ka šonakt Vidzemē sniega segas biezums var pieaugt par 6 cm!
Komentāros aicināti ziņot par faktiskajiem notikumiem Jūsu pusē un dalīties ar citu noderīgu informāciju!
Kā Tu vērtē šo rakstu?
  1. 28.11.2010 16:41

    Pasaules sinoptiķi prognozē, kāda būs Latvijas ziema:
    www.apollo.lv

    Ielādē...
  2. 28.11.2010 19:08

    meteolv.wordpress.com Es te "Meteodienā" šai vakarā brīdinu par vienu citu - absolūti līdz šim neprognozējamu scenāriju. Jeb - ciklons "Jenna", kas patreiz atrodas Eiropas D daļā, attīstās līdzīgi kā "Gundula" dažas dienas iepriekš (un kura aizmugurē mums tā ziema drastiski iesākās). Ka tik jau rīt no rīta tās iepriekšējās prognozes nav jāmet "arā pa logu" un jānomaina ar citām: vētra, auksts ZA vējš, puteņi, sniega nokrišņi... Protams, no šā brīža pozīcijām - tā ir tikai viena no iespējamībām.

    Ielādē...
  3. 28.11.2010 16:44

    Jā, es ar brīnos par sniegu, kas snieg daudzviet iekšzemē. Starpcitu šodien LTV Panorāmu sāksim ar stāstu par aukstumu un vienu foršu karti par pagājušās nakts salu :)

    Ielādē...
    1. 28.11.2010 19:10

      Šie nokrišņi bija "uz" neizteiktām frontēm, kas Latvijas tuvumā (netālu no D robežām) bija līdz pusdienas laikam... bet vakarā tās izzuda (varbūt atbrīvoja vietu "Jenna" ciklonam)...

      28.11.2010 20:27: Protams, nestabilitāte. Fonā "neizteikta" oklūzijas fronte. Vasarā pie līdzīgas sinoptiskās situācijas – būtu daži lokāli negaisi, kas frontē stieptos no Vidzemes virzienā uz Zemgales dienvidiem. Ja neņemam vērā tagadējos ziemas apstākļus ar savādākiem raksturlielumiem. Kaut kas līdzīgs dažas dienas bija maijā 2010, lielāka "negaisu perioda ietvaros". Kad pie mums bija pirmais, bet ne lielākais negaisu periods. Par ko savulaik rakstīju šeit: klab.lv

      Ielādē...
      1. 28.11.2010 19:18

        Man gan vairāk liekas, ka tā bija kaut kāda lokāla nestabilitāte. Satelītattēlos zem cirrus mākoņiem redzamas konvektīvas cu līnijas.

        Ielādē...
  4. 28.11.2010 20:10

    Dažas bildes no Ogres - foto2.inbox.lv

    Ielādē...