Ciklons "Jenna" jau aizcērt arī Latviju! (papildināts 2x)

Ciklons "Jenna" jau aizcērt arī Latviju! (papildināts 2x)

Raksts īpaši "Meteolapa.lv" /28.11.10. 21:06.

29.11.10. būsim uz robežlīnijas starp ziemeļu anticiklonu un ciklonu "Jenna" dienvidos. Apmēram uz rīta pusi nākamajā diennaktī būs iespēja precīzāk pārliecināties par šā dienvidu virpuļa pietuvināšanās spējām.



Vismaz patreiz tas visai precīzi atkārto iepriekšējā ciklona "Gundula" ceļi. Nedaudz atceroties – arī Gundula radās kā pavisam lokāls virpulītis viena ex-Tukuma rajona lielumā Francijas Biskajas līča rajonā, taču tālāko 48 stundu laikā sekoja masīvs turpinājums. Kā rezultātā ar lietiem nomazgāja ½ Eiropas, Latviju ieskaitot. Un tā aizmugurē atnāca mums šī straujā ziema. Nu jā – ciklonu trajektorijas paredzēt, tas reizēm ir kā sekot nevadāmam spridzeklim. Tas var pamesties gan uz vienu, gan uz otru pusi. Un tad daudzās teritorijās var pilnīgi pretēji mainīties laika apstākļu scenāriji.

Un arī šajā gadījumā Jenna, var pamesties uz vienu vai uz otru pusi. Ja savā ceļā tas 48 stundu laikā (līdz 30.11.10. dienas beigām) panesīsies uz D pusi, tad galvenās jaktis visai drīz tiks Ukrainai, un Krievijas D rajoniem. No turienes tad panesīsies vēstis par sniegavētrām Maskavas apgabala D rajonos un lietusgāzieniem Melnās jūras krastos. Taču, ja "šim" ienāks prātā pagrozīties vairāk uz Z pusi, tad arī Latvija vairāk vai mazāk nonāks tā iedarbības zonā. ZA vēji 10-15-20m/s, ilgstoši sniega nokrišņi, sniega sanesumi (netīrīti ceļi, apsaldēti cilvēki, masveida autiņu un elektrības padeves avārijas...). Protams, tas var arī "izelpoties" turpat Viduseiropas ārēs un izsīkt. Arī tad tiksim cauri ar nelielu izbīli kādas diennakts garumā, un – 12 grādu vakarā pie drusku spirgtāka A vēja varēsim pēcpusdienā doties atkal slēpot uz Žagar- vai Kaķīškalnu. Viss būs daudz skaidrāks pie horizontiem – pirmdienas rītā plkst. 9:00 uz rīta kafijas laiku ofisos...
=====
(papildināts 29.11.10., 7:27)
Ciklons jau aizskar Latviju- pagaidām ar vēju zonu tā Z-ZR nomalē. Šai rītā vējš pēc "Latvijas Ceļu" un publiski pieejamās meteo.lv operatīvās informācijas -> valsts R krastos sasniedz un pārsniedz 10m/s. Citviet tas mazāks, bet nebūt ne siltāks. Sagaidāms, ar nokrišņu zonu tas paķers (varbūt) Latvijas pašus DA-A rajonus. Tamdēļ tur pie diskomfortabla pūtiena radīs iespējamus puteņus... meteo.lv jau šai dienai izsludinājis 3. prognozi.
=====
(papildināts 29.11.10.; 23:05) Vairāk tas izbīlis- nekā tas "darbs". Vien aukstu vēju pie mums atsūtīja... Tagad tas ar godu jau aizvadīts.
Kā Tu vērtē šo rakstu?
  1. 28.11.2010 23:47

    Sveiki :) mums pašreiz Vīnē, Austrijā , intensiivi snieg sniegs slapjš bet sāk pamazam veidoties sniega sega uz ielas tuvējā apkārtnē,graadi ap nulli . Nu jau ir kādi 4 cm sniegs un priekš Viines, tas jau ir daudz :D , rītā būs haos uz ielām ?

    Tas nozīme, ka ciklona sistēma Jenna nesis lielu haosu centrāl Eiropas valstīm ? :)

    Gaidām rīt no rīta ziņas :)

    Ielādē...
    1. 28.11.2010 23:59

      Es arī gaidīšu / un čolēšu virs galvas no savas mājas loga (jau Latvijā!)... visticamāk, pamodīšos caurpūstā istabā no aukstiem A vējiem.

      Ielādē...