...Kā var nesolīt...

...Kā var nesolīt...

Šis  ex-(?)-politiķa Eināra Repšes teiciens kādā priekšvēlēsanas kampaņā absolūtā attālumā no padebešu lietām- dod tēmu apspēlēt vardu "solīt" arī dziļā saistībā ar tekošajiem meteo pavērsieniem tieši pāri mūsu galvām. Medijos taču SOLA - tādus vai citādus laika apstākļus, vai ne?


Apspēlēju "solīšanas" tēmu laika apstākļu virtuvē... ir dažas domas.


Tatad... 
* Vārdam "solīt", tāpatās  kā "mīlēt"  - ir pavisam konkrēta nozīme. "Solīts", tas pavisam noteikti ir jāizpilda.  Tas tā vispārīgi...


* Konkrētak: ja apkārt ļaužu masās sējam šos "solītos" laika apstākļus, tad pavisam konkrēti tiem vajadzētu izpildīties. Mēs gan šajā portālā esošie (un arīdzan neesošie) zinām, meteo prognozes piepildās ar kādu ticamības procentu. Kas vienmēr ir mazāks par tiem 100%. Līdz ar to vien nozīmē, ka sasolītais pie debesīm pilnībā nekad nepiepildās. Tas viens. 


* Otrkārt, kā mēs Debesu Pētera (Dieva, Visaugstākā... vai kā daždien netveramo Personu saucam) vietā varam ko solīt. Ne jau paši solītāji stumda šurp, vai/ taisni otrādi/ prom dzenā lietus lējošos padebešus.  Mēs SOLĀM kādus laika apstākļus, kaut paši nespējam šos ietekmēt.  Izklausās jancīgi...


* SOLĪT - nozīmē arī savas pašcieņas spodrināšanu. Pie mums iegājies - tieši medijos SOLA tās vai citas debesis virs mums.  Laikam jau spodrinot pašiem savu pašcieņu. Un tad nu šķietas, ka sādi savas spalvas (reitingus, tirāžas) uzprišinās tie vai citi konkrētie masu saziņas līdezskļi. Ja reitingi un tirāžas dramatiski samazinās vai pat pavisam izsīkst, tad nākas ķerties pie paša pēdējā salmiņa. Pat tad, kad jālieto akmens-cietais SOLĪŠANAS vārds.


* Un arī... pārliekus lielā "sasolīšanās" laikam tos meteo kantoru darbiniekus - ir padarījušas par tādiem apsmejamiem cilvēciņiem. Blakus Čapajevam, Štirlicam un tagad arī līdzās Čakam Norisam. Jau pieminētais Einārs Repše (kurš gan nav pamanīts kā meteo zinātājs, lai gan esot ar privāta lidaparāta pilota diplomu kabatā - šis tas no makoņu lietām būtu šamējam jāviedē), gaisā palaižot spārnoto "kā var nesolīt" teicienu, padarījis augsto SOLĪT vardu stipri piezemētāku...


* Bet mēs, no sinoptiskām lietām šo to zinoši, zināsim arīdzan - ka SOLĪT debesis virs galvas, tas būtu tāds tāds spekulatīvs un reizē nenopietns izgājiens. Solīšanas mākas nonivilēšanās. Vairāk tur nekas nav piebilstams. 


------------
Nesolīsim, bet turpināsim izzināt dabu visriņķī. Vai ne?

Kā Tu vērtē šo rakstu?
  1. 22.10.2013 20:40

    Ko tur piebilst.......es jau ar dažkārt ar solīšanu noņemos,bet mēģinu brīdināt radus un draugus ka tas nav nekāds kantoris ,kur viss ir skaidrs .

    Ielādē...
  2. 23.10.2013 16:20

    Murgojums :D

    Ielādē...