Saulainā maija turpinājums

Saulainā maija turpinājums

Ar spožu sauli pie debesīm un ziedu pielietiem dārziem un parkiem tūdaļ jau noslēgusies pirmā maija nedēļa, kas kopumā izvērtusies pat nedaudz siltāka, kā sākotnēji pirms nedēļas prognozēts. Laikapstākļus Latvijā nosaka augsta spiediena apgabals, kas mūsu platuma grādos uzturēsies arī vēl jaunnedēļ. Nākamajā nedēļā laiks būs pārsvarā saulains un silts, gaisa temperatūra turpinās pakāpeniski paaugstināties. Nokrišņi lielākoties būs lokāli un tie sagaidāmi sākot ar nedēļas vidu.

ECMWF un GFS prognozētā nedēļas nokrišņu summa (weather.us)

Pirmdien un otrdien pārsvarā spīdēs saule, nokrišņi netiek prognozēti. Maksimālā gaisa temperatūra dienas laikā no +12 ... +17 piekrastes rajonos līdz +19 ... +23 grādiem pārējā Latvijas teritorijā. Vējš būs neliels līdz mērens un pārsvarā tas pūtīs no rietumiem, vēlāk ziemeļiem, ziemeļaustrumiem, trešdien - austrumiem. Agrās rīta stundās gaiss vietām var atdzist līdz +2 ... +6 grādiem, iespējama neliela salna un migla.

Jau sākot ar trešdienu, taču izteiktāk ceturtdien un piektdien laika prognožu sinoptiskie modeļi paredz lokālas lietusgāzes un pērkona negaisu iespējamību. Atbilstoši jaunākajai GFS modeļa prognozei, ceturtdien un piektdien lietus iespējams galvenokārt Kurzemē. Maksimālā gaisa temperatūra +20 ... +25 grādi. Jūtami siltāks būs kļuvis arī naktīs. Valsts austrumu daļā vēl gaisa temperatūra varētu pazemināties zem +8 grādu atzīmes, taču valsts rietumos tā netiek prognozēta zemāka par +12 ... +16 grādiem.

Maksimālā gaisa t. ceturtdienas pēcpusdienā (GFS, weather.us)

Gaisa temperatūra pēcpusdienās nedēļas nogalē paaugstināsies līdz +16 ... +24 grādiem, vietām iespējami lokāli nokrišņi. Atbilstoši pašreizējām prognozēm laiku jaunnedēļ jau var droši saukt par vasarīgu, vismaz teritorijas lielākajā daļā. Dalies ar saviem iespaidiem komentāros, kā arī sociālajos tīklos.

Kā Tu vērtē šo rakstu?
  1. 15.05.2018 08:09

    *14.5.2018., Rīga, anticiklona DR mala (laiks vērots 42 gadus un 68 dienas). Jau vairāk mākoņi, reizēm visai ievērojamā daudzumā - kuri nāk no A puses. Tie ir gubu un ac padebeši, kas pirms vakara bija redzami ar nelielām nokrišņu pazīmēm, lietus gan nebija vērojams. ADA vējš 1-2m/s. Gaisa temperatūra: plkst. 3:00+11; 9:00+17; 15:00+22; 21:00+20.

    Ielādē...