Karstā jūlija otrā puse

Karstā jūlija otrā puse

Saulains un karsts laiks ar lokālām, bet spēcīgām lietusgāzēm, tā īsumā varētu raksturot laikapstākļus nākamajai nedēļai. Jau aizvadītajās dienās daudzviet, it īpaši valsts dienvidu rajonos, ik pa laikam ducinājis pērkons, kamēr citviet vēl aizvien vismaz daļēji turpinās maijā aizsāktais sausuma periods. Prognozes nākamajai nedēļai un pat ilgākam laika periodam norāda uz aizvadīto dienu turpinājumu - ik pa laikam vietām gaidāmas lietusgāzes, naktis būs vasarīgi siltas, dienas - karstas, bet nokrišņu daudzums - kopumā neliels un ļoti nevienmērīgs.

Vismaz turpmākās 7 - 10 dienas GFS modelis prognozē gaisa temperatūru virs klimatiskās normas, daļā valsts pat 7 - 8 grādus virs tās. Gandrīz katru dienu kādā Latvijas novadā iespējams lietus, kā arī pērkona negaiss, ar lielāku iespējamību valsts dienvidos. Modeļu prognozēs Kurzemes ziemeļu daļā nokrišņi netiek prognozēti. Visu nedēļu pūtīs Z, ZA, arī A puses vējš, kas nedēļas pirmajā pusē varētu būt mērens.

Maksimālā gaisa temperatūra iekšzemē visu nedēļu pēcpusdienās prognozēta +26 ... +30 grādi, vēsāks pretvēja piekrastē. Savukārt naktīs nedēļas lielāko daļu tā svārstīsies starp +18 ... +22 grādiem, līdz ar to pie mums atgriezīsies tropiskās naktis.

Maksimālā gaisa t. trešdienas un sestdienas pēcpusdienā (GFS, weather.us)

Kā Tu vērtē šo rakstu?
  1. 24.07.2018 17:41

    Priekšpusdienā +27°C līdz plkst 15-tiem, kad no A puses nākoši frontes gubenieki, kas pakāpeniski sabrieda pēcpusdienas pirmajās stundās Saldum un Saldus pagastam atnesa spirdzinošu lietusgāzi ~1h ilgumā.
    Lietum līstot T nokritās līdz +17°C. Cauri lietus lakatam A pusē bija redzamas zilas debesis.
    Šobrīd Saldū, nokrišni ir izkrituši, caur aizejošo mākoņ-laktu spīd saule, un virs galvas ir zilas debesis ar nelielām mākoņdriskām.
    Nokrišnu zona aizvirzās R virzenā.
    Izskatās, ka arī Stiklu purviem ir pāris piles trāpījušas, bet tas tomēr neatrisinās esošo situāciju.

    Ielādē...