Aktuālā situācija (nedēļa līdz 14.8.11.)

Aktuālā situācija (nedēļa līdz 14.8.11.)

Nedēļa kopumā: līdz piektdienas vakaram - SVEN ciklons ar centru uz ziemeļiem no Latvijas. Visu laiku līst, ir negaisi nedēļas vidū. Bet no piektdienas naktis - jau TIMO vipulis virs Latvijas: priekšpusdienā ilgstošs lietus centrā un Vidzemē. Un vakarā arī daža lietusbrāzma ar negaisiem Latgalē un Vidzemes D daļā. No sestdienas otrās puses: zem VOLKERS ciklona dancojuma. Ar negaisiem Latvijas austrumu daļā.

Turpinājums nākamajā nedēļā..
Attēlu (c)sat24.com un cdn.fmi.fi
Iepriekšējais laiks: līdz 24.7.11.; līdz 31.7.11.; līdz 7.8.11.

========================

Svētdiena, 14. augusts
Silta, bet jūtami nestabila gaisa masa ar negaisiem centrā un vietām austrumu daļā




Sestdiena, 13. augusts
Rīta pusē neliela anticiklona D mala, vakarā jau lietusgāzes uz D robežām ciklona VOLKER gaisotnē.




Piektdiena, 12. augusts
CIklons TIMO visai ātri pārskrēja šķērsām pāri Latvijai, dienas pirmajā pusē dodot ilgstošu lietu Kurzemē, centrā un vidzemē. Bet Latvijas DA rajonos nesot arī dažu negaisu.




Ceturtdiena, 11 augusts
Ciklons SVEN aiziet prom no Latvijas, vien daži nokrišņi "nokavējušies" virs mūsu galvām.




Trešdiena, 10 augusts
Ciklons SVEN ar centru nu jau virs Ziemeļskandināvijas. Latvijas lielā daļā ciklona D malā īalsicīgas lietus brāzmas, negaisi, vietām krusa.




Otrdiena, 9 augusts
Ciklons SVEN ar centru nedaudz uz ziemeļiem no Latvijas. Tamdēļ Kurzemē un centrā lietusgāzes, citviet mazāks lietus. R piekrastēs arīdzan brāzmains DR vējš >20m/s vietām vērojams.




Pirmdiena, 8 augusts
Ciklons SVEN aizvien tuvāk Latvijai, vispirms aukstā fronte pāri Latvijai ar dažādas intensitātes lietusgāzēm un nelieliem negaisiem. Līdz austrumu robežām tā gan bija izlijusi, bet vakarā tomēr dažas lietus piles arī iepriekšējā sausuma rajonos Vidzemē un Latgalē.


Kā Tu vērtē šo rakstu?
    Komentāru nav.