1. 29.01.2016 18:38 Skatīt

    "Brītu "zaļā vasara" turpinās +4.8*C" Analfabētisma paraugs! Britu ziema ir siltāka par to, kas šobrīd ir mums. Vasara ir tāda pati, kā Kurzemē. Neskaitot Skotijas augstienes un kalniņus.

    Ielādē...
  2. 29.01.2016 18:35 Skatīt

    Vai tad vasarā bija kaut viena tik stipra vētra? Tad tak koku tūkstoši gulētu guļus. A kā ar rudens vētrām? Nu tur vēl decembra vētrām...

    Ielādē...
  3. 29.01.2016 02:03 Skatīt

    Viņš taču ir nekrietns vajātājs! Nedod Dievs sastapt tādu vīreli vienai pašai uz lauku ceļa!
    Protams, kaimiņienes siltumnīca, kurai es gribot negribot regulāri dodos garām. Janvāra nāvīgajā periodā es vairākas nedēļas gulēju mājās, tāpēc tad jau speciāli bija jāaiziet pie kaimiņienes. Par to viņa man tomātiņus dod, retāk gurķīšus. Dāmām ir jāturas kopā! Lūk, cik draudzīgi sadarbojas bitītes, lapsenes, lauvas un vēl visādi dzīvnieciņi, kuru ikdienu veido dāmas!

    Ielādē...
  4. 29.01.2016 01:52 Skatīt

    Mīļo Birutiņ, atceramies 2002. gadu ar pasakainu februāri, dziedošu martu un zaļojošu aprīli + vasarīgu maiju (Rīgā bija siltāks par 2013., ko LVĢMC melīgi pasludināja par rekordsiltu)! Tāpat pēc vissiltākās ziemas 2007./08., kad februāris bija pasakains, arī marts bija pasakains, toties aprīlis - siltākais pēc 2002. Tinam filmiņu vēl tālāk pagātnē! 1995. pēc fantastiska februāra sekoja silts marts un visnotaļ patīkams aprīlis. Taču nekas nestāv līdzi 1990. gadam, kad pēc rekordsilta februāra sekoja rekordsilts marts un pat rekordsilts aprīlis! Jūs to vispār spējat aptvert??? Arī 1989. pēc rekordsilta janvāra, rekordsilta februāra un rekordsilta marta sekoja gandrīz rekordsilts aprīlis! Manuprāt, tieši to gadu siltums ļāva izrauties latviešu tautai no austrumu paverdzinātāju ķetnām. Tāda dievišķa dzirksts nevarēja neiedot grūdienu sabiedrības procesiem. Vispār, vēsturiski tieši n… Lasīt vairāk: novitusi.meteolapa.lv

    Ielādē...
  5. 28.01.2016 20:22 Skatīt

    Zeme jau nav līdzena kā galds. Gan jau kaut kur tas ūdens vienkārši noskrien. Tāpat gan jau ir vietas ar vājāku sasalumu, tad nu tur ātrāk atkūst un ūdens satek tur. Bet pa lielam ņemot, lai viss lauks pilnībā atkustu, vajadzēs vairākus mēnešus nelielu plusu vai mēnesi ar +3..+5. Nu taču pirmsskolas fizika - visam vajag enerģiju. Kamēr meteolapieši brīnās, kā tik ātri nokusa irdens, atkušņu nenorūdīts sniegs, silītes fizikas kurss māca, cik daudz siltuma vajag, lai izkausētu sniegu un cik daudz - ledu.
    Cik lielā mērā šis mitrais, vājā siltuma vējš spēj apžāvēt, es ļoti šaubos.
    Vispār, esmu ieslīdējusi depresijā, konstatējot sasalumu, kāda nebija 2009./10. ziemā, arī pērnziem. Un pirmoreiz savā mūžā redzu dīķi siltumnīcā. Tur vienmēr bija izkaltusi zeme.

    Ielādē...
  6. 28.01.2016 10:19 Skatīt

    Jebkurš var pārliecināties, ka visu novembri un katru gadu Tu pieprasi totālu sasalumu vai metru biezu sniegu. Faktiski jau oktobrī Tu par to izsakies. Nevienam jau nav noslēpums, ka šodienas apstākļi Tevi apmierinātu vien jūlijā (priekš jūnija un augusta jau ir par siltu).

    Ielādē...
  7. 28.01.2016 10:16 Skatīt

    Tieši tā.

    Ielādē...
  8. 28.01.2016 03:29 Skatīt

    Savādi gan tie meteolapieši. Nu iztēlosimies, ka atkusnis neatnāca, ka līdz maijam vai jūnijam bez nolāpītajiem atkušņiem, toties ar bagātīgu snigšanu (katrā mēnesī klāt 50 cm). Nu? Kāds no vaimanoloģijas ekspertiem stādās priekšā, kā tas viss kustu? Nu labi, es nedaudz pārspīlēju, tomēr fakts ir tāds, ka problēmas rada sniegs, nevis atkušņi. Starp citu, zeme ir tik pamatīgi viscaur sasalusi (pat tur, kur tika krautas notīrītā sniega čupas jau no 4. janvāra - pirms lielā sala), ka pat ar iesmu neiebakstīt ne cm. Ja sasalusī kārta būtu vien daži cm, izdotos caurdurt. Un tas pats jau ir ar bruģi un flīzēm. Nu nav, kur ūdenim pazust. Tāpēc visa vaina jāuzņemas anomālajam salam un sekojošajam bagātīgajam sniegam. A kā šajās dienās gāza lietus 2008. janvārī! Vot nebija nekādu ūdeņu, jo viss smuki sasūcās.
    2014. vajadzēja 2 ļoti siltus mēnešus (februāri un martu), lai atkausētu zemi. P… Lasīt vairāk: novitusi.meteolapa.lv

    Ielādē...