1. 27.01.2016 18:36 Skatīt

    Sinoptiķi tikai prognozē, bet es esmu vēsturniece. Tiesa, vēsture ir slidena un stiepjama lieta. Laikam ejot, vēsture mēdz mainīties... atkarībā ieinteresētajām pusēm. Labāk es būtu tulpes audzējusi kā Andris Š. (tas pats).

    Ielādē...
  2. 27.01.2016 18:33 Skatīt

    Liecies mierā, Andrej! Iepazīsties ar arhīvu! Jo mēnešu vidējās ne tuvu neparāda lietu patieso stāvokli. Nu kaut vai pēdējais decembris varēja kļūt rekordsilts, taču pēdējās diennaktis pamatīgi nograuza vidējo. Ja tās dienas būtu gadījušās šajā janvārī, bet atkusnis skartu vien pašus pēdējos datumus, šis janvāris ieietu vēsturē, ka reti auksts, taču šī iespaidīgā atkušņa dēļ grafikos tas izskatīsies ne visai nopietns. Kad Tu skatīsies (kaut vienreiz mūžā pārmaiņas pēc palasi, nevis gaudo!) arhīvu, Tu redzēsi neskaitāmus ilgstošus periodus ar plusiem visā Padomju laikā. Tā uzkrītoši bargas ziemas bija tikai 60-to gadu otrajā pusē. Visās citās desmitgadēs bijuši milzīgi siltuma viļņi. Vienīgais, kas patiešām vairāk vai mazāk ir sasilis - vasaras. A ziemas šeit vienmēr bijušas kā šis janvāris.

    Ielādē...
  3. 27.01.2016 14:33 Skatīt

    Un atkal Trallis mulķo tautu, nekrietni dezinformē. "Ilgtermiņa prognozes rāda, ka februāris gaidāms siltāks nekā IERASTS." Patiesībā ar lielajiem burtiem uzrakstītais ir ļoti manipulatīvs termins, nē tas pat nav termins, bet līdzeklis, lai informācijai piešķirtu subjektīvismu.
    Nu tad skatāmies bezkaislīgos ciparus! Es rādu tikai Pārdaugavu un lidostu. Centrā būtu vēl siltāks. Šī gada februāri esmu iekrāsojusi sarkanā krāsā, izejot no prognozēm. No 1989. gada, kad viss kardināli izmainījās (Atmoda, latviešu valodas statuss iekš LPSR) bijuši 27 februāri, no kuriem 11 bijuši tikpat SILTI vai siltāki. Bet zinot, ka parastā tauta nepavisam neatceras senāk par pēdējiem gadiem, tad tieši pēdējie 2 gadi visvairāk atbilst vārdam IERASTS. Neierasti auksti bija 2011. un 2012. februāri, bet gaidāmais siltums faktiski ir pat ļoti ierasts. Starp citu, pēc Ķīnas modeļa februāra vidēj… Lasīt vairāk: novitusi.meteolapa.lv

    Ielādē...
  4. 27.01.2016 03:41 Skatīt

    Drausmas, cik sarežģīti tur viss izskatās. Bet pat tur ir redzams ansamblis. Bet tur tas ir "aukstāks" kā Andreja un Traļļa mīļotajā resursā ar līknēm. Jāskatās ir tikai ansamblis, jo ne velti tas ir radīts visiem modeļiem.
    Siltuma tuvošanos pēdējā dekādē ansamblis rādīja jau janvāra pirmajā pusē. Mūsdienu tehnoloģiskais brīnums, ka tik tālu var redzēt tendences. Jebkurā gadījumā tas ir pārāks par visiem kafijas biezumiem un pat klimatiskajiem modeļiem.

    Ielādē...
  5. 27.01.2016 03:30 Skatīt

    Raiti, ļoti lūdzu - ej mācies! Jo pagaidām ar savu lepno nezināšanu Tu tikai diskreditē visu padarīšanu.

    Ielādē...
  6. 27.01.2016 03:25 Skatīt

    Nu Rīgā situācija ir šausmonīga. Neatpazīstu ielu, bet kaut kāda mazā, toties puse Kr. Barona ielas pēc sačakarēšanas visu vasaru tagad ir ar tik slīpu ietvi, ka pat sausā laikā bija grūti paiet. Nu nenormāls slīpums no mājām uz braucamo daļu. Saprotu to domu, lai ūdens notecētu. Bet taču šādā laikā cilvēku simti smuki ieslīd peļķēs. A sievietēm gados kritieni ātri beidzas ar nopietniem lūzumiem un neizbēgamām operācijām, a veselības aprūpes LV nemaz nav.

    Ielādē...
  7. 27.01.2016 03:16 Skatīt

    A kurš pirmais sāka? A? :)
    Mežs nav nekāds dārzs. Precīzāk, ir jānodala 2 atšķirīgas lietas: saimnieciski izmantojams mežs un savvaļas, mežonīgais mežs. Ir daudzas valstis, kurās ir lielas mežu platības, bet pārsvarā tie ir saimnieciskie meži. Taču ir arī valstis, kurās neskartie meži aizņem pusi valsts teritorijas. Cik es saprotu, tad Latvijā tikai rezervātos neaiztiek mežus, bet nacionālie parki nav pasargāti no izmantošanas? Domāju, ka dabai kopumā izdevīgāki ir tieši neskartie meži. Nu labi, izcirtīs visus mežus ārpus rezervātiem. Un ko tālāk darīs LV? Kas radīs eksportu? Valsts nevar ilgstoši dzīvot tikai no importa. Bet LV jau tā energoresursi tiek importēti, tehnika, pārtika.

    Ielādē...
  8. 27.01.2016 00:15 Skatīt

    Ej nokaunies! Pats vispār neko neesi rakstījis, bet kritizēt gan proti! Es, "krāsaino" nīdēja, atļāvos ieskicēt virzienu, kurā balodīšiem doties, lai īstenotu savu (un daudzu "rozā" meiteņu) sapni, a Tu ņēmi un nolēji mani ar darvu. Kā gan citādāk man sazināties ar balodīšiem, ja ne šeit, kur es izlasīju viņa jautājumu? Un kādi baļķi? Sen tak viss jau ir izvests no LV. Tāpēc ikviena skabarga ir uzmanības vērta.

    Ielādē...