1. 26.01.2016 23:49 Skatīt

    "Murgs ne ziema" Bijušā Balvu rajona klasika. Es teiktu, ka šis janvāris ir kā no grāmatas paņemts.

    Ielādē...
  2. 26.01.2016 23:48 Skatīt

    Jā, līvānietis arī tolaik blogā nosodīja. Un savulaik taču pat vienā ziņu portālā Trallis bija ielicis rakstu par baznīcu laikam - nu kritizēja to.
    Mana attieksme ir tāda, ka tās publicēšana izraisītu manis kriminālvajāšanu, tāpēc paklusēšu. :)

    Ielādē...
  3. 26.01.2016 21:56 Skatīt

    Rīgā, ēkās uz galvenajām ielām, tādas trīces atkārtojas tūkstošiem reižu diennaktī. Nu tur reāli 3..5 balles iznāk.

    Ielādē...
  4. 26.01.2016 21:51 Skatīt

    Kāda drosme, ja viņš to gadiem ir rakstījis? Tikai agrāk tas bija viņa blogs un nebija tik tiešas pārpublicēšanas lielajā Meteolapā.
    LV papīri izšķir visu! Bez papīriem pat cilvēka nav. Vot Trallis varētu beidzot izdarīt ko labu, nevis gadiem sviestu kult, pēkšņi nez no kurienes izraujot kaut kādus grādus kaut kur Ibērijā vai Ēģiptē. Kāda jēga vienā brīdī nosaukt grādus, bez situācijas paskaidrojuma? Es par to, ka varētu viņš iesniegt prasību Satversmes tiesā. Nē, ne tā. Vispirms, lai salaulājas visprogresīvākajā ES valstī (baigi labi būtu meitiņu adoptēt), pēc tam kaut kādā veidā saskaras ar neatzīšanu no LV iestāžu puses, tad sāk tiesāties. Tā varētu būt civiltiesa (tai ir jāspēj risināt kolīzijas), pēc tam Satversmes tiesa. Un tikai pēc tam ar drošu sirdi doties uz Eiropas Cilvēktiesību tiesu. Tur lietas pieņem tikai tad, kad iesniedzējs ir izsmēlis visus tiesiskos līdzekļus s… Lasīt vairāk: novitusi.meteolapa.lv

    Ielādē...
  5. 26.01.2016 21:37 Skatīt

    Andrej, izmisīgi умоляю Tevi, noziedo vienu vakaru arhīva izpētei! Rīgā vienmēr ir bijuši nebeidzami atkušņi un pavasara sākums janvārī, vēl biežāk februārī. tāpat ziemas sākums vien janvārī, sen senos laikos pat februārī. Jā, ziema mēdz sākties pat februāra beigās. Ar ko man runāt, ja es visu mūžu klausos pasakas par to, ka agrāk no novembra līdz martam bijuši -40? Katru nakti -40 un vasarā katru dienu +30, a siena pļavā sienu vākuši +50 grādos. Nu dumji ir tie cilvēki.

    Ielādē...
  6. 26.01.2016 21:09 Skatīt

    Andrej, vīrieti, esmu vēsturniece, nevis pielūdzēja. Es visu vērtēju no malas, pašai neiesaistoties meteo peripetijās.
    Normāla Rīgas ziemas sevī ietver neskaitāmus atkušņus, kas mijas ar neliela un vidēja sala periodiem, samērā reti gadās arī stipra sala epizodes. Taču tieši atkušņi ir Rīgas ziemu firmas zīme. Citiem vārdiem sakot, normāla Rīgas ziema ir pretīga, nebaudāma un veselību, pat dzīvību apdraudoša. 4 nedēļas bet atkušņa ir liela anomālija. Tāpat kā ilgstoši bezsala un bezsniega periodi. Visādā ziņā viskomfortablākie apstākļi (Rīgas klimata ietvaros) ir tādi kā pēdējā decembrī līdz Z-svētkiem.

    Ielādē...
  7. 26.01.2016 21:01 Skatīt

    Cienītā administrācija, atkārtoju ieteikumu, pārtraukt automātiski publicēt Traļļa čivinātavu! Jo... nupat vēkšpēdus nolikos pie datora.
    "Es vēlos precēties ar mīļoto cilvēku, bet tas nav iespējams, jo Latvijā nav atļautas viendzimuma laulības. Varbūt kāds jurists var palīdzēt?"
    Kāpēc puritāniskajā, konservatīvajā Meteolapā būtu jālasa kas tāds? Man nav konta čivinātavā, tāpēc nevaru nolamāt Tralli. Kāpēc viņš to uzrakstījis publiskajā telpā, ja jau daudzus gadus varēja vērsties pie Mozaīkas? risinājums ir aizbraukt uz kādu no valstīm, kur to drīkst darīt. Es ieteiktu Beniluksu vai kādu citu, kur statuss ir līdzvērtīgs laulībām + var bērniņus adoptēt, nevis vienkārši alternatīvu reģistrāciju. Taču ar to visi prieki beigsies, jo LV neatzīst Eiropas Savienību, attiecīgi to savu papīrīti LV varēs mazmājiņā izlietot. Jā, mēs atrodamies pavisam citā dimensijā (gan atalgojum… Lasīt vairāk: novitusi.meteolapa.lv

    Ielādē...
  8. 26.01.2016 20:49 Skatīt

    Nezinu, Rūdi, ko Tu tur skaties, bet pēdējie (visi pēc kārtas) 22 izlaidumi rādījuši vienu identisku scenāriju - stabilu pavasari Rīgā. Jā, šodiena ir meteoroloģiskā pavasara 1. diena, ar ko visus rīdziniekus un kurzemniekus apsveicu! Līdz februāra vidum tas siltums, attiecīgi 3 nedēļas plusu un nav pamata uzskatīt, ka vēlāk atvilksies sala periods, kas būtu apjomīgāks par šo periodu. Nu un līdz saltajam martam (marta saltums vēl zem jautājuma zīmes) 5 nedēļas pavasara. Tak skaidrs, ka sala epizodes martā nespēs atcelt pavasari. Diemžēl uz A no Rīgas nekā tamlīdzīga. Ja ne visā teritorijā, tad visās 3 lielajās augstienēs pavasara sākums kaut kad martā... varbūt pat aprīļa sākumā, ja marts izrādīsies ziemīgs. Nav jau pirmā reize, kad tik ļoti atšķiras R-LV no A-LV. Kā par laimi es atrodos esības pareizajā pusē. :)

    Ielādē...