Galeriju, rakstu un komentāru vērtēšanas sistēma

Galeriju, rakstu un komentāru vērtēšanas sistēma

Jaunajā meteolapa.lv versijā ir veiktas izmaiņas galeriju un rakstu vērtēšanas sistēmā, kā arī ir ieviesta iespēja novērtēt lietotāju pievienotos komentārus.

 

Vēlamies, lai vērtēšanas process:

  • aicinātu domāt par kvalitatīva satura pievienošanu;
  • veicinātu mācīšanos un lietotāja attīstību;
  • palīdzētu izcelt svarīgo un aktuālo informāciju.

 

Vērtēšanas procesa būtība ir aicināt ikvienu lietotāju aizdomāties par kvalitatīva satura veidošanu, proti, attīstīties, apgūt jaunas zināšanas, mācīties no savām un citu kļūdām. Jaunajā rakstu un galeriju vērtēšanā esam atteikušies no negatīviem vērtējumiem, proti, vērtējums tiks sniegts no 1 līdz 5 ballēm (zvaigznēm), kas ļaus papildus izcelt aktuālu, kvalitatīvu un interesantu saturu. 

Rakstu vērtēšana - pēc raksta izlasīšanas, tā apakšā redzēsi 5 zvaigznes, kur 1 nozīmē ļoti slikti, bet 5 nozīmē teicami. Atliek vien uzspiest uz attiecīgās zvaigznes, lai atstātu savu vērtējumu. 

Galeriju vērtēšana - esam paredzējuši iespēju 5 zvaigžņu skalā novērtēt katru no galerijā publicētajiem attēliem, proti, zem katra attēla ir redzama šī pati vērtēšanas skala. Galerijai kopumā būs viens vērtējums, kas tiks aprēķināts no atstātajiem vērtējumiem par katru attēlu.

Komentāru vērtēšana - atšķirībā no rakstu un galeriju vērtējumiem, komentāriem pastāv iespēja tos novērtēt pozitīvi vai negatīvi, attiecīgi ieliekot plusu vai mīnusu. Ar laiku pozitīvi novērtētie komentāri var tikt izcelti, lai tie ir vieglāk pamanāmi, taču komentāri ar lielu negatīvo vērtējumu skaitu - paslēpti. Aicinām lietotājiem sekot līdzi tam, kas tiek publicēts, tajā pašā laikā neizmantot šo sistēmu savtīgos nolūkos. Nereģistrēto lietotāju vērtējumu skaits var tikt ierobežots.

Kā Tu vērtē šo rakstu?
    Komentāru nav.