Reģistrācijas process un autentifikācija

Reģistrācijas process un autentifikācija

Lai pilnvērtīgi izmantotu meteolapa.lv sniegtās iespējas, ir nepieciešams izveidot savu lietotāja kontu. Reģistrētiem lietotājiem ir plašāks pieejamo pakalpojumu klāsts, kas ar laiku tiks tikai papildināts. Šajā rakstā plašāk informēsim par reģistrēta konta izveides procesu un autentificēšanos sistēmā.

Reģistrētiem lietotājiem meteolapa.lv ir šādas priekšocības un iespējas:

  • dalīties ar savām domām un novērojumiem, pievienojot komentārus;
  • veidot lapas saturu, publicējot rakstus;
  • dalīties ar vizuālo informāciju, publicējot galerijas;
  • izvēlēties sev primārās novērojumu stacijas datu attēlojumu.

 

​Tuvākā nākotnē plānojam ieviest arī citas funkcijas, piemēram, iespēju kartē atzīmēt savus meteoroloģiskos novērojumus. Reģistrācijas process ir vienkāršs un tajā tiek prasīta tikai pati svarīgākā informācija. Reģistrācijas forma ir atrodama augšējā izvēlnē, zem nosaukuma "Reģistrēties". Reģistrācijas procesu tālāk attēlosim divās daļās.

Reģistrācija, izmantojot trešo pušu autentifikācijas rīkus

Ērtākam reģistrācijas procesam esam ieviesuši iespēju reģistrēties, izmantojot sociālo tīklu profilus. Lai izmantotu savuTwitter, Facebook, Google vai Draugiem.lv kontu reģistrācijas procesā, Tev ir jānospiež uz attiecīgās ikonas. Tālāk notiks pārsūtīšana uz attiecīgās vietnes lappusi, kur jāveic ieiešana sistēmā un jāpiekrīt piekļuves nosacījumiem.

 

Pēc tam visdrīzāk redzēsi ziņojumu, ka lietotājs ar šādu informāciju nav atrasts. Tas nozīmē, ka tālāk jāaizpilda pamata informācija reģistrācijas formā kreisajā pusē, norādot savu lietotājvārdu, e-pasta adresi un atrašanās vietu. Šajā gadījumā reģistrācija ar sociālajiem tīkliem nodrošina to, ka Tev nebūs jāatceras papildus parole, bet piekļūt meteolapa.lv kontam varēsi ar savu kontu kādā no sociālajiem tīkliem, ko izmantoji reģistrācijas procesā. Proti, tiks sasaistīts kopā Tavs konts sociālajā tīklā un meteolapa.lv, taču tas nekādā veidā neietekmēs nedz Tavu publicēto informāciju, nedz konta drošību.

Pēc lietošanas noteikumu izlasīšanas ievadi attēlā redzamo drošības kodu un spied pogu "Reģistrēties". Lai mēs būtu droši, ka norādītais e-pasts pieder Tev, nākamajā solī jāatver savā e-pastā saņemtā konta aktivizēšanas saite, kas apstiprinās Tava konta izveides procesa veiksmīgu noslēgumu meteolapa.lv.

Turpmāk sadaļā "Profils" Tev būs piekļuve visām reģistrēto lietotāju sadaļām. Ja būsi izgājis no sistēmas, varēsi izmantot sadaļu "Ieiet", nospiežot uz attiecīgā sociālā tīkla pogas. Kā arī, profila sadaļā "Sociālie tīkli" būs iespējams pievienot arī citus kontus, ar ko palīdzību nākotnē autentificēties meteolapa.lv

Reģistrācija, neizmantojot sociālos tīklus

Ja Tu neizmanto sociālos tīklus, vai arī nevēlies tos izmantot, lai izveidotu un turpmāk piekļūtu meteolapa.lv, atliek aizpildīt standarta reģistrācijas formu. Tajā Tev jānorāda lietotājvārds, e-pasts, parole un atrašanās vieta. 

Pēc lietošanas noteikumu izlasīšanas ievadi attēlā redzamo drošības kodu un nospied pogu "Reģistrēties". Lai mēs būtu droši, ka norādītais e-pasts pieder Tev, nākamajā solī jāatver savā e-pastā saņemtā konta aktivizēšanas saite, kas apstiprinās Tava konta izveides procesa veiksmīgu noslēgumu meteolapa.lv.

Turpmāk sadaļā "Profils" Tev būs piekļuve visām reģistrēto lietotāju sadaļām. Ja būsi izgājis no sistēmas, varēsi izmantot sadaļu "Ieiet".

Kā Tu vērtē šo rakstu?
    Komentāru nav.