Laika apstākļu arhīvs un noderīgas saites

Laika apstākļu arhīvs un noderīgas saites

Jaunajā meteolapa.lv versijā ir veiktas izmaiņas satelītattēlu, laika apstākļu arhīva un noderīgu interneta saišu sadaļās, galvenokārt to vizuālajā noformējumā.

Laika apstākļu arhīvs ir atrodams sadaļā "Novērojumi". Tajā ir pieejami iepriekšējo periodu meteoroloģiskie novērojumi no Toma Briča meteostacijas Teikā, VSIA LVĢMC un VAS "Latvijas Valsts ceļi" novērojumu stacijām. Diagrammā ir iespējams apskatīt temperatūras un vēja ātruma rādījumus. Jāņem vērā, ka reģistrēto datu apjoms ir atšķirīgs, līdz ar to pieejamie un atspoguļotie dati dažādām stacijām var atšķirties.

Ja Tevi interesē temperatūras rādījumi kādā konkrētā vietā, ieraksti apdzīvotas vietas, ciema, pilsētas vai novada nosaukumu attiecīgajā izvēlnes laukā. Ja tiks atrasti meklēšanas kritērijiem atbilstoši dati, Tev tiks parādītas atlasītās stacijas. No tām vari izvēlēties sevi interesējošo un tālāk jau norādīt datu ieguves periodu. Atkarībā no tā, cik ilgs būs izvēlētais periods, atsevišķi reģistrētie dati diagrammā var tikt rādīti apkopotā veidā.

Novērojumu sadaļā ir iekļauti arī satelītatēli. Tajā, tāpat kā līdz šim, tiek attēloti amerikāņu meteoroloģisko pavadoņu NOAA 18 un NOAA 19 uzņemtie attēli, kas vēlāk atkodēti un publicēti mums ērti saprotamā formā. Sadaļā redzami dažādu attēlu veidi. Tos iespējams apskatīt arī lielākā izmērā, uz tiem uzspiežot. Plašāku informāciju par konkrētajā attēlā redzamo var iegūt, uzbīdot ar peli uz informācijas simbola zem attēla.  

Pārskatāmāka un ērtāk izmantojama ir kļuvusi saišu sadaļa, kur apkopota daļa no ikdienā izmantojamiem interneta resursiem, saistībā ar laika prognozēšanu, apskatu un analīzi. Visas saites ir apkopotas vairākās kategorijās, un katrā no tām ir atrodamas vairākas interneta adreses. Nospiežot uz attiecīgās kategorijas, tiks parādītas šajā grupā ietilpstošās saites un neliels vizuāls konkrētā resursa atspoguļojums. Priecāsimies, ja arī Tu ieteiksi kādu uzskatāmu, noderīgu un ērti lietojamu resursu, aizpildot formu šīs sadaļas augšpusē.

Kā Tu vērtē šo rakstu?
    Komentāru nav.