Aktuālā situācija (nedēļa līdz 20.11.11.)

Aktuālā situācija (nedēļa līdz 20.11.11.)

Nedēļa aizgājusi: pirmdien un otrdien - ciklons uz ZA pusi no Latvijas caur neizteiktām frontēm dod nelielus nokrišņus arī Latvijai. Trešdien rītā atkal uz brīdi pastiprinās YANA anticiklons, bet trešdien un ceturtdien esam SUKRU ciklona ietekmē. Piektdien no R puses pamazām tuvojas VILHELM mākoņainība, kas nes plašu lietu pāri Latvijai sestdien. Svētdiena - "atelpa" pirms nākamā ciklona no R puses, dienas izskaņā Latvijas A daļā briest nopietnākais sals šajā rudenī.
Attēlu (c)sat24.com un cdn.fmi.fi
Turpinājums nākamajā nedēļā.
========================

Svētdiena, 20.novembris



Neliels augsta spiediena atzars virs Latvijas. Nokrišņi nomierinās, lai gan mākoņainība saglabājas. Austrumu daļā pie skaidrošanās- maksimālais sals šajā rudenī, vietām līdz -8-10 grādiem.

Sestdiena, 19.novembris



Ciklons aiziet gar Latvijas ZA malu. Ja dienas pirmajā pusē - visā valstī apmācies, tad jau pēcpusdienā R daļā daļēji skaidrojās. Dažās vietās piekrastēs spirgtelīgs vējš >10m/s brāzmās.

Piektdiena, 18.novembris



Tuvojas - jauns ciklons no R puses. Māsīva mākoņainība virs Latvijas, jau nedaudz līst dažos rajonos.

Ceturtdiena, 17.novembris



SUKRU ciklona DR mala ar mākoņainību un vietām nelieliem nokrišņiem virs Latvijas. R daļā nedaudz skaidrojās...

Trešdiena, 16.novembris



Jauns ciklons SUKRU tuvojas atkal ar siltāku gaisu un vēja pastiprināšanos. Sals no Latvijas tiek aizdzīts prom.

Otrdiena, 15.novembris



Esam aiz attāla ciklona aukstās frontes. Dienas pirmajā pusē - nelielas lietus brāzmas daudzviet Latvijā, vairāk A pusē un centrā. Pret vakaru skaidrojās, un nākamās nakts sākumā jau neliels sals lielakajā daļā Latvijas, izņemot R - Kurzemi.

Pirmdiena, 14.novembris



Ciklons tālu uz ZA no Latvijas- dod ietekmi arī mūsu debesīs. Vispirms siltā fronte agrā rītā un pēc tam aukstā fronte jau pēc saules rieta-> dod palielinātu mākoņainību. Un vietām smidzinošus nokrišņus, vairāk Latvijas A daļā.

Turpinājums no iepriekšējās nedēļas.
Kā Tu vērtē šo rakstu?
    Komentāru nav.