Aktuālā situācija (nedēļa līdz 18.12.11.)

Aktuālā situācija (nedēļa līdz 18.12.11.)

Nedēļa aizgājusi: pirmdiena - jau zem jauna ciklona sākuma. Otrdien šā paša HERGEN ciklona frontes turpina virzīties pāri Latvijai. Trešdien fronte atnes silta gaisa viļņus uz Latviju. Naktī uz ceturtdienu IVEN ciklona ilgstošais lietus, dienā šā ciklona īslaicīgās lietus brāzmas. Ciklons no D-DA puses sasniedz Latviju arī piektdien, nesot palielinātu mākoņainību austrumos un dažu nokrišņu brīdi turpat. Piektdienas vakarā Latviju sasniedz JOACHIM ciklona priekšējie mākoņi no DR puses. Sestdien JOACHIM ar nokrišņiem virs Latvijas, tas pats arī svētdien.

Attēlu (c)sat24.com un cdn.fmi.fi

Turpinājums nākamajā nedēļā.

=================

Svētdiena, 18.decembris



JOACHIM ciklons ir netālu uz ZR no Latvijas. Mums tiek ilglaicīgi lietus un daudzviet arī slapja sniega nokrišņi.

Sestdiena, 17.decembris



JOACHIM ciklons nāk uz Latviju no DR puses. Priekšpusdienā spirgti DA vēji, kam seko slapja sniega un lietus nokrišņi Latvijas lielākā daļā.

Piektdiena, 16.decembris



Dienā neizteikts ciklons no DA puses - uz austrumiem no Rīgas palielināta mākoņainība, vakarā sāk pastiprināties ciklons JOACHIM no Rietumeiropas skatu laukiem. Atkal mākoņainība, sāk iepūsties DA vējš, pirms pusnakts pirmie nokrišņi virs Kurzemes.

Ceturtdiena, 15.decembris



IVEN nelielā ciklona šerpās lietus, krusas brāzmas visā Latvijā - tam aizejot. Joprojām silts caur aktīvo gaisa masu kustību no Atlantijas okeāna.

Trešdiena, 14.decembris



HERGEN ciklona otrā siltā fronte pēc neilgas atelpas - diennakts sākumā. Bet dienas izskaņā jau IVEN mākoņu sistēma, pirms nākamās pusnakts ilglaicīgi lietus nokrišņi atkal no DR puses. Abās naktīs drusku spirgts vējš Kurzemē.

Otrdiena, 13.decembris



HERGEN ciklona otrā siltā fronte pēc neilgas atelpas - atkal nāk no Kurzemes. Ar spirgtu vēju, ar slapja sniega un lietus nokrišņiem.

Pirmdiena, 12.decembris



HERGEN ciklona pirmā, bet ne pēdējā siltā fronte no dienas otrās puses nes mākoņainīnu un Kurzemē arī nelielus nokrišņus. Pirms tam naktī neliels augsta spiediena atzars ar minimālu saliņu naktī.

Turpinājums no  iepriekšējās nedēļas.

Kā Tu vērtē šo rakstu?
    Komentāru nav.