Aktuālā situācija (nedēļa līdz 29.1.12.)

Aktuālā situācija (nedēļa līdz 29.1.12.)

Nedēļa aizgājusi: pirmdien GISELA ciklons mazkustīgs uz DR no Latvijas. Turpat tas ir arī otrdien. Trešdiena - notiek pārkārtošanās pirms aukstuma atnākšanas. No ceturtdienas līdz pa nedēļas izskaņai minētais COOPER anticiklons ir jau arī mūsu krastos. Nesot salu visā Latvijā.

Attēlu (c) sat24.com un en.ilmatieteenlaitos.fi

Turpinājums nākamajā nedēļā.

========================

Svētdiena, 29. janvāris

COOPER anticiklons jau 4. dienu pie mums, patreiz ar skaidrām debesīm un mērenu salu (pagaidām).

Sestdiena, 28. janvāris

COOPER anticiklons pavisam nostiprinās arī virs Latvijas. Laiks pienācīgs, pārsvarā skaidrs - un pagaidām mērens sals. Vien Latvijas A daļā tas spēcīgāks. Bet tā ir "priekšspēle" arktiskam aukstumam.

Piektdiena, 27. janvāris

COOPER anticiklons - progresē. Aizvien aukstāks Latvijā. Aizvien mazāka mākoņainība- kas vēl saglabājas R daļā. "Ejam uz salu".

Ceturtdiena, 26. janvāris

Anticiklons COOPER sāk sūtīt aukstuma vilni arī uz Latvijas pusi. Naktī jau visā valstī zem -10, dienā arī nekur tālu no tā līmeņa vēl nav. Ir daži nokrišņi no nelieliem mākoņiem.

Trešdiena, 25. janvāris

Un - pēdējās mākoņu un nokrišņu paliekas izzūd: pirms "uzvaras" gājiena no anticiklona COOPER puses.

Otrdiena, 24. janvāris

Pēdējās GISELA ciklona palekas izzūd, mūsu apkārtnē laiks pakāpeniski pārkārtojas aukstuma nākšanai.Pagaidām vēl mākoņainība un nelieli sniega nokrišņi.

Pirmdiena, 23. janvāris

Joprojām GISELA ar mazkustīgo centru uz DR no Latvijas. Vienlaicīgi no Krievijas R puses nāk fronte ar citiem mākoņiem, turklāt ar spirgtu DA vēju mūsu austrumu rajonos. Tas viss kopumā rezultējas dažādas intensitātes nokrišņus virs Latvijas savienojumā ar nelielu salu viscaur.

Turpinājums no iepriekšējās nedēļas.

Kā Tu vērtē šo rakstu?
    Komentāru nav.