Aktuālā situācija (nedēļa līdz 12.2.12.)

Aktuālā situācija (nedēļa līdz 12.2.12.)

Nedēļa aizgājusi: pirmdiena- visas lietas tomēr vēl ietekmē DIETER 2 anticiklons. Otrdien- nelielu mākoņainību rada frontes no DA puses. Otrdienas vakarā un trešdien- neliels ciklons LUCINA ar nelieliem nokrišņiem, vairāk R daļā. Sākot ar ceturtdienu- no jauna pastiprinās DIETER anticiklons. Tas virs mums turpinās arī piektdien, sestdien. Svētdiena- Latvijas rietumi zem ciklona zīmes.

Attēlu (c) sat24.com un en.ilmatieteenlaitos.fi

Turpinājums nākamajā nedēļā.

======================

Svētdiena, 12. februāris

DIETER anticiklons aiziet uz austrumiem, no Kurzemes puses pie mums ienāk MAIKE 2 ciklona. Jau ar sniega nokrišņiem, puteni un siltāku laiku.

Sestdiena, 11. februāris

DIETER anticiklons vēl aizvien virs Latvijas. Lai gan pamazām ietekmi sāk dot mums Atlantijas okeāns. Pagaidām dienas beigās Latvijas R daļā sāk nedaudz nomākties, tai pašā laikā A daļā skaidrs. Un arī nakts uz svētdienu ir salta.

Piektdiena, 10. februāris

DIETER anticiklons turpina savu "darbu"- dod mums mērenus, naktī A daļā vietām arī izteiktus salus. No R puses pakāpeniski palielinās mākoņainība no frontēm. Šīs frontes vēl tikai nāks.

Ceturtdiena, 9. februāris

Šajā dienā virs Latvijas savu dominanci atjauno DIETER anticiklons, sūtot pie mums atkal aukstākas diennaktis.

Trešdiena, 8. februāris

LUCINA ciklons no Z puses pārskrēja pāri Latvijai, dodot galvenokārt Kurzemē nelielus sniega nokrišņus.

Otrdiena, 7. februāris

DIETER 2 anticiklons nedaudz piekāpjas virpulim, kas nāk no Z puses. LUCINA miniciklons noklāj Latviju (precīzāk R daļu) jau naktī uz trešdienu.

Pirmdiena, 6. februāris

DIETER 2 anticiklons ar centru uz DR no Latvijas - joprojām mums dod aukstu rītu. Dienas laikā no nelielas frontes ir nelieli nokrišņi dažos Latvijas A rajonos.

Turpinājums no  iepriekšējās nedēļas.

Kā Tu vērtē šo rakstu?
    Komentāru nav.