Aktuālā situācija (nedēļa līdz 4.3.12.)

Aktuālā situācija (nedēļa līdz 4.3.12.)

Nedēļa aizgājusi: pirmdien ar augsta spiediena atzaru. Bet no otrdienas pāri Latvijai virzās WALLY ciklona frontes. Trešdien pastiprinās EITEL anticiklons no R puses. Ceturtdien neliela siltā fronte ar jaunu mākoņainību pie mums. Tai seko aukstā fronte ar brāzmainiem ZR vējiem Latvijas lielākajā daļā - piektdien. Sestdien no R puses pastiprinās FALK anticiklons, kas nes nedaudz vēsāku gaisu kā dienu iepriekš. Anticiklons virs lielākās Latvijas daļas - arī svētdien.

Attēlu (c) sat24.com un en.ilmatieteenlaitos.fi

Turpinājums nākamajā nedēļā.

=========================

ATSKATS PAR IEPRIEKŠĒJĀM DIENĀM

Paskaidrojumi:

Paskaidrojumi

Attēlā parādītā situācija ir atbilstoša konkrētās dienas novērojumiem, pulksten 14:00. Tajā ir ietverta situācijas analīze. Jāņem vērā, ka pats attēls atjaunojas vēlā pēcpusdienā, ap pulksten 17-19.

Svētdiena, 4. marts

FALK anticiklons atkal vienu dienu virs Latvijas lielākās daļas, atkal nelielas frontes mākoņi virs Latvijas A robežām ar nelieliem nokrišņiem.

Sestdiena, 3. marts

FALK anticiklons virs Latvijas R un centrālās daļās, uz A robežām aukstā fronte ar mākoņainību un nelieliem nokrišņiem.

Piektdiena, 2. marts

Piektdien Latvijā - brāzmains vējš aiz aukstās frontes, tas Kurzemes ZR daļā sasniedza vētras spēku līdz 25m/s. Uz austrumiem no Rīgas vērojami nokrišņi un lietus un slapjš sniegs. Kurzemē dienas izskaņā FALK anticiklona iespaidā skaidrojās.

Ceturtdiena, 1. marts

Dienā siltā fronte, kas Latvijas R daļai un centram nes daudzviet masīvas miglas. Dienas sākumā neliels sals Latvijas austrumos. Vietām neliels lietus un slapjš sniegs.

Trešdiena, 29. februāris

EITEL anticiklona ZA mala pie mums. Latvijas R daļā pavasarīgi silts laiks, A pusē mākoņaināks un nedaudz vēsāks.

Otrdiena, 28. februāris

WALLY ciklons siltā fronte - virzās no ZR puses pāri Latvijai. Daudzviet nokrišņi, centrā (Rīgā) un Vidzemē tie spēcīgi. Dienas izskaņā Kurzemē jau atkusnis.

Pirmdiena, 27. februāris

Dienas sākumā - URSEL ciklona aizmugure, vēl Latvijas austrumos apmācies un nelieli nokrišņi. Bet dienas lielākā daļā - augsta spiediena atzars. Latvijas R daļā skaidrojās, bet visā valstī vakarā jau neliels sals- daudzviet līdz -10 grādiem un vēl nedaudz zemāk...

Turpinājums no iepriekšējās nedēļas.

Kā Tu vērtē šo rakstu?
    Komentāru nav.