Aktuālā situācija (nedēļa līdz 1.4.12.)

Aktuālā situācija (nedēļa līdz 1.4.12.)

Nedēļa aizgājusi: pirmdienā - mums "pauze" starp diviem cikloniem. Nākamais ciklons atnāca otrdienas naktī, A rajonos ar jaunu sniega segu. Trešdien gatavojamies pret vakaru saņemt jauna ciklona nokrišņus. Ceturtdien naktī nelieli sniega nokrišņi šā ciklona aizmugurē, bet dienā nokrišņi daudzviet. Līdzīga situācija arī piektdien. Sestdien neliels ciklons ar mēreniem un pat stipriem nokrišņiem virs Latvijas. Svētdien - "pauze" pirms FABIOLA ciklona.

Attēlu (c) sat24.com un en.ilmatieteenlaitos.fi

Turpinājums - nākamajā nedēļā.

Paskaidrojumi:

Attēlā (Somijas meteoinstitūta kartē) parādītā situācija ir atbilstoša konkrētās dienas novērojumiem, pulksten 14:00. Tajā ir ietverta situācijas analīze. Jāņem vērā, ka pats attēls atjaunojas vēlā pēcpusdienā, ap pulksten 17-19.

======================

ATSKATS UZ IEPRIEKŠĒJĀM DIENĀM

Svētdiena, 1.4.12.

Dienā neliels augsta spiediena atzars starp ELLEN un FABIOLA cikloniem, pašā vakarā otrais jau atnes sniega nokrišņus Kurzemē.

Sestdiena, 31.3.12.

Neliels ciklons dod īslaicīgus - pārsvarā slapja sniega un krusas - nokrišņus Latvijas lielākā daļā, pievakarē tā aizmugurē visā Latvijā pastiprinās ZA vējš.

Piektdiena, 30.3.12.

Nokrišņu zonas pāri Latvijai- mums vēl joprojām esot ELLEN ciklona aizmugurē. Vietām dienā arī slapja sniega veidā.

Ceturtdiena, 29.3.12.

Aiz ciklona ELLEN - Latvijas lielākā daļā ievērojama mākoņainība un nokrišņi. Austrumu pusē tie vairāk vienmērīgi, bet uz R no Rīgas - vairāk gāzienveidīgi, reizē ar spigrtu ZR vēju. kas gan nesasniedza 15m/s... Gaiss pavēss visā diennaktī.

Trešdiena, 28.3.12.

Ciklons - jauns - no ZR puses tuvojas Latvijai. Jau vakarā nesot lietus nokrišņus Latvijas lielā daļā. Pirms tam augsta spiediena atzarā - samērā silta pavasarīga diena.

Otrdiena, 27. marts

Esam aiz kārtējā ciklona, kas atnesa nokrišņus Latvijas A daļai. Tostarp jaunu sniega segu vietām Latgalē. Dienā zem kārtējā augsta spiediena atzara -laiks nomierinājās, lai gan dienas lielāko daļu Kurzemē un piekrastēs bija spirgts vējš brāzmās līdz kādiem 19m/s.

Pirmdiena, 26. marts

Bija "pauze" starp diviem cikloniem, uz brīdi HARRY anticiklons arī mums deva mierīgu un visumā siltu dienu. Bet no vakara- jau jauns ciklons no ZR puses.

Turpinājums no iepriekšējās nedēļas.

Kā Tu vērtē šo rakstu?
    Komentāru nav.