Gaidāms pārsvarā sauss un saulains laiks

Gaidāms pārsvarā sauss un saulains laiks

Pēc pēdējo dienu laikapstākļu dažādības un vietām spēcīgajiem negaisiem, kopumā līdz jūnijam nokrišņu būs visai maz, dominēs saule. Gaiss būs vēsāks, tomēr nevar apgalvot ka būs auksts, saule dienā gaisu iesildīs līdz 20 un daždien vairāk grādiem, attiecīgi aizvējā spēcīgās saules ietekmē liksies vēl daudz siltāks.

Līdz sestdienai nokrišņi nav gaidāmi, brīvdienās vietām varētu uzlīt, bet nebūtu pamata šobrīd apgalvot konkrētas iespējamības, jo tās drīzāk vajadzētu aplūkot vien kādu diennakti pirms plānotajiem notikumiem. Gaisa temperatūra dienās turēsies nedaudz zem vai ap +20 grādiem, nākamās nedēļas vidū, iespējams, īslaicīgi tā par grādiem 5 varētu pazemināties. Naktīs +6 ... +12 C. Lielākoties pūtīs Z, ZA un ZR puses vējš. Par visu daudz precīzāk ikdienas prognozēs "Aktuālajā" sadaļā.

Kopumā paredzami visai vienveidīgi laika apstākļi, tomēr, manuprāt, atbilstoši Latvijas vasarai, un katrs tajos spēs atrast ko pozitīvu.

Kā Tu vērtē šo rakstu?
  1. 28.05.2012 14:56

    Vakar pēcpusdienā sāka rasties vairāk mākoņu, no viena ap 16.00 nedaudz uzpilināja, bet vien 3 piles 5 rindās kā atsevišķas pēdas uz asfalta. Pirms tam bija pat krietni karsts kļuvis, kaut kurā brīdī mans termometrs ēnā pat +26,1*C fiksējis, bet pārsvarā bija ap +23...+24*C.
    Vēlākā pēcpusdienā un pievakarē mazliet vēsāks, jo vairāk mākoņu un mazāk Saules, kā arī jūtamāks vējš sacēlās, pārsvarā +20...+21. Vakars silts, vējš diezgan ātri norima, apkārt daudz potenciālu negaisa mākoņu staigāja, daži pat tīri vareni izskatījās, tomēr visi apstaigāja apkārt, pat pērkonu nedzirdēju.
    Nakts silta (min.t +11,9*C) ar mainīgu mākoņu daudzumu, dienā gluži tāpat, saulains ar laba laika gubu mākoņiem, neliels/mērens vējš, 13.00 +21*C, tagad jau vasarīgi silts, teju karsts, šobrīd ēnā jau apaļi +25*C. Foršs laiciņš! :))

    Ielādē...
  2. 28.05.2012 15:44

    Man pa laimi visi krūmi ogu pilni un salnas tos nav skārušas,jācer ka uz priekšu būs tāpat.Tad jau redzēs ko nedēļa nesīs,slapjumnu vajag un par cik ir jāravē ari vēsāks noderās/laiks:)/

    Ielādē...
  3. 28.05.2012 16:12

    Tagad mazliet vairāk mākoņu, Saule biežāk paslēpjas, nesen līdz +23*C bija nokrities, taču nu atkal "uz augšu", šobrīd +24,5*C.
    Slapjumu vismaz man gan nevajag, ja neskaita vien kādu nelielu dzīvinošu lietiņu, galvenais, ka tik atkal nepiegāž tā, ka viss pludo...

    Ielādē...
  4. 29.05.2012 08:28

    Vakar ap pusnakti mākoņu fronte sasniedza mani, bet cikos sāka līt- nezinu, jo no rīta, kad pamodos, jau nedaudz lija. Rīts vēl silts +13,8 un tikpat kā nav vēja.

    Ielādē...
  5. Maija - Jaunpiebalgas pag. - 0 novērojumi
    29.05.2012 10:03

    Jūtami paliek vēsāks.Rīts vēl bija silts.Pamazām līst.Jā,šinī nedēļā būs auksti!

    Ielādē...