Rudenīgi mainīgi laika apstākļi

Rudenīgi mainīgi laika apstākļi

Arī šonedēļ Latvijā saglabāsies rudenīgi mainīgi laika apstākļi. Debesis bieži aizklās mākoņi, neiztiks arī bez nokrišņiem.

Otrdien dienā dažviet iespējams neliels lietus, un pievakarē, sākot no rietumu rajoniem, Latviju sasniegs nākamā nokrišņu zona. Lielākajā teritorijas daļā sagaidāms lietus, taču diennakts tumšajā laikā valsts austrumos prognozēts arī slapjš sniegs. Arī trešdien prognožu skaitliskie modeļi paredz nelielus nokrišņus. Gaisa temperatūra dienas laikā nedēļas pirmajā daļā +3 ... +7 grādi.

Nedēļas vidū nedaudz paaugstināsies atmosfēras spiediens, taču brīdis bez nokrišņiem nebūs ilgs. Jau naktī uz piektdienu gaidāmas nākamās nokrišņu šaltis, un jau sākot ar piektdienu Baltijas reģionā laikapstākļus noteiks cikloni ar brāzmaināku vēju un nokrišņiem. Brīvdienās gaisa temperatūra, visticamāk, par dažiem grādiem pazemināsies. Svētdien tā tiek prognozēta +1 ... +4 grādi.

Pa kreisi - ciklonu aktivitāte Skandināvijā 17.11.
Pa labi - maksimālā gaisa temperatūra 19.11.

Kā Tu vērtē šo rakstu?
  1. 19.11.2017 23:00

    No saules ne miņas, visu dienu svina vāks pār debesīm. Spuldzes istabā deg, diena vai nakts, citādi neko iesākt. Pat, neko nedarot, vienkārši neomulīgi paliek. Priekšpusdienā t. vien mazliet virs +1, kādu brīdi sniga slapjš sniegs, kas gan tūlīt pazuda, nekāds baltums neveidojās. Vējš lēns līdz mērens, nekas ievērības cienīgs. Dienā un vakarā +2...+3, brīžiem sīks smidzeklis, sniegs vairāk nemanījās. Nekā interesanta.
    Tagad nelīst, bet tāpat mitruma gana, drēgns, taču mierīgs vēla rudens vakars. T. vakarā nedaudz kāpj, šobrīd pie loga +3,3°C, spiediens kopš dienas vidus maz svārstās, pašlaik 750 mm.

    Ielādē...
  2. 19.11.2017 17:50

    Šodien Rīgas līcī Jūrmalas piekrastē jauka diena rudens burāšanai ar mākoņiem, rāmu jūru, D, Dr puses vēju 5 - 8 m/s un +3 grādiem. Varētu šāds laiks noturēties līdz janvāra sākumam, lai pa Ziemassvētkiem un Jaungadu arī varētu izmest kādu līkumu jūrā, kas vēl nekad iepriekš nav darīts.

    Ielādē...
    1. 19.11.2017 22:49

      Nešķiet, ka pārāk daudz prasi? ;) Ziemassvētkiem un Jaungadam pienākas būt baltā krāsā! Kaut gan man nebūtu iebildumu, ja Tev izdotos iecerētais, bet manā pusē turētos stabila ziema. :) Tikai ko teiks Tavas puses iedzīvotāji, kam tuvāk pie sirds sniegs un sals, nekā ziemas burāšana?! ;)

      Ielādē...
      1. 20.11.2017 12:11

        Hehe, viņiem jāpaciešas līdz janvārim, tad sniegs un sals var nākt.

        Ielādē...