Tornado medības 2018

Tornado medības 2018

Sveiki meteo entuziasti ! 

Jau daudzus gadus sekoju meteo notikumiem gan Latvijā, gan pasaulē kā arī esmu Meteolapa.lv lietotājs jau no tās pašas pirmās dienas.  Mani vienmēr fascinējis pērkona negaiss, kuru vēroju pa logu jau no bērnības.  Esmu mēģinājis izsekot un novērot negaisus Latvijā. Parasti tie ir samērā vāji salīdzinot ar citur pasaulē esošajiem.  Taču lieta, kas interesējusi visvairāk, ir virpuļviesuļi jeb tornado.  Jau no bērnības iekšā bijusi izteika vēlme šo dabas spēku redzēt klātienē.  Esmu mēģinājis novērot Tornado Latvijā un pat Baltijā braucot Tornado "medībās" abas zināmās reizes, kad Latvija un Lietuva ir bijusi iekļauta Estofex 3. līmeņa zonā ar īpašu piebildi, par izteikti augsti tornado risku.  Abas reizes bijušas bez jebkādiem panākimem - negaisi izvietojās līnijā, bija samērā vāji un ar izteikti lielu nokrišņu aktivitāti bez rotācijas pazīmēm. 

Šobrīd lietas sakritušas tā, ir radusies iespēja. 2018. gadā došos Tornado medībās Tornado ielejā ASV - apmēram no 20. aprīļa līdz 10. maijam - pašā sezonas kulminācijā.  It's Now or Never ! 

Paldies Meteolapa.lv par labāko meteoroloģisko notikumu platformu Latvijā. 

Kaut ko no notiekošā publicēšu:
Instagram - negaiss; Twitter - @negaiss; un un varbūt vēl kaut kur!

Kā Tu vērtē šo rakstu?
  1. 21.03.2018 10:45

    Vēlu veiksmi!

    Ielādē...
  2. 23.03.2018 23:40

    Lai veicās ķeršana! Un gaidīsim kādas ziņas un bildes no šī brauciena :)

    Ielādē...
  3. 25.03.2018 11:20

    Ar nepacietību gaidīšu ziņas! Kādā no nākošajiem gadiem ceru pats panesties uz to pusi :) :) :)

    Ielādē...
  4. 25.03.2018 11:36

    Un - vispār mani interesē, kādas būs Tavas iespējas KATRU DIENU veikt reportāžas tīklā... Protams, tas būs zināms, kad būsi tur...

    Ielādē...