Februāra pirmā puse Latvijā bija salīdzinoši silta un nokrišņiem bagāta. Gaisa temperatūra lielākoties turējās virs klimatiskās normas, visaugstāk pakāpjoties 5. un 6., kā arī 13.februārī, vietām sasniedzot +4 C. Īslaicīgs aukstums novērots vienīgi naktī uz 4.februāri Daugavpilī (-11 C).

Būtiskāk gaisa temperatūra pazeminājās tikai otrās dekādes noslēgumā, 21. un 22.februārī gaisam no rīta atdziestot līdz -21 C Vidzemes un Latgales augstienēs.

Vissiltākais laiks mēneša griezumā novērots februāra noslēgumā, kad pateicoties anticiklonam, siltajiem dienvidu puses vējiem un skaidrām debesīm, gaisa temperatūra dienā paaugstinājās līdz +6, vietām pat +8 grādiem (27.februārī Mērsragā un Jelgavā). Trešajā dekādē būtiski nokrišņi Latvijas teritorijā netika novēroti.

Kamēr februāra sākumā Kurzemes piekrastē un valsts centrālajos rajonos vienlaidu sniega sega sasniedza dažus centimetrus vai arī atkušņa iespaidā bija jau nokususi, valsts ziemeļaustrumos tā pārsniedza 35 cm. Mēneša griezumā būtiskākie nokrišņi novēroti 18. un 19.februārī, kad vietām sniega segas biezums pieauga pat par 15 centimetriem. Otrās dekādes noslēgumā sniega segas biezums svārstījās no 7 cm Kurzemes piekrastē līdz 53 cm Alūksnes augstienē, bet mēneša pēdējā dienā, pateicoties siltumam, Latvijas DR daļā vienlaidu sniega sega jau atkal bija pārsvarā nokususi. Citos Kurzemes novados un valsts centrālajos rajonos sniega sega 28.februārī saglabājās 6 – 17 cm biezumā, bet Vidzemes un Alūksnes augstienē – līdz pat 45 cm.

Aprakstā izmantota informācija no VSIA "Latvijas vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs".

Galerijā apkopotas meteolapa.lv apmeklētāju fotogrāfijas.

 ·   ·   ·   ·   ·   ·   ·   ·   ·   ·   ·   ·  nav  ·  meteolapa  ·  Pilnā izmērā
Attēls #1:
  1. 01.03.2013 20:46

    Februāris 2013. gadā... atmiņā - paliks kā sniegains mēnesis.

    Ielādē...
  2. 01.03.2013 23:11

    Mēneša otrā puse skaista un sniegaina, bet par pirmo pusi labāk neizteikšos - viens vienīgs slapjdraņķis pie pelēkām debesīm bija... Bet es arī vairāk centīšos paturēt atmiņā mēneša otrās puses skaistās dienas!

    Ielādē...