1. 17.08.2016 05:32 Skatīt

    Visu nakti nomocījos, jo kā iemiegu, tā kārtējā lietusgāze nežēlīgi kapā palodzi. Cēlos augšā jau pirms 4, jo apnika. Bet neizgulēšanās man jau visu laiku, kopš tas nolāpītais lietus plosās. A tas viss nenovēršami depresiju piesauc. Pat Rukšāne stāsta, ka depresija ir bioķīmija. Miega trūkums ilgtermiņā teju visiem cilvēkiem rada depresīvu noskaņojumu. Un tas ir daudz nopietnāk par Andreja depresīvo noskaņojumu, kad valda labi laikapstākļi. Nu ir cilvēki, kas mirst nost, ja apkārt nemētājas līķu kaudzes. Viņiem vajag visaptverošu postažu un cilvēku ciešanas.

    Ielādē...
  2. 17.08.2016 05:28 Skatīt

    Starp citu, daudzviet masveidā dzeltē ozoli, kas vispār ir neparasti, zinot, ka tie ir pēdējie, kas dzeltē un nomet lapas. Aktīvi dzeltē bērzi - daudzviet jau 50% lapu dzeltenas. Arī citu sugu koki dzeltē, bet kļavas masveidā sārtojas, it kā būtu septembra vidus vai pat beigas. Nu ļoti drūmi.

    Ielādē...
  3. 16.08.2016 23:26 Skatīt

    Noliku bērnus gulēt, tagad izlikšu savu sāpi par jau 4. slikto vasaru šajā desmitgadē, jo iepriekšējā desmitgadē bija tikai 3 sliktas vasaras: 2004., 2008. un 2009. Un neticu, ka atlikušajos gados visas vasaras būs kolosālas. A līst un līst... bērni no trokšņa pamodās un bija jālasa pasaciņa, lai atkal aizmigtu.
    Tikmēr arvien skaidrāk iezīmējas jaunas lietavas no svētdienas vakara un tā līdz laiku beigām. Uz lauka jau līdakas var laist dzīvoties, cik dziļš ūdens.
    Un protams, viss siltums beigsies jau pirmdien, lai gan drīzāk jau svētdien. Tātad nākamā nedēļa būs vien turpinājums neparasti agrajam meteoroloģiskajam rudenim.

    Ielādē...
  4. 16.08.2016 22:04 Skatīt

    Gaisa masa virs vienas nelielas valsts ir tikai viena, jo īpaši vienā AC pusē. Nezinu, kāpēc cilvēki tik bieži izmanto daudzskaitli. Un es īsti nesaprotu Tava vēstījuma mērķi. Ka tas siltums tā kā pie mums atnāks? Skandināvijas AC ir siltummīļu lielākais ienaidnieks. Jā, Norvēģijā un nereti Zviedrijā tad ir silts, bet pie mums (AC pēcpusē) ieplūst arktiskais gaiss. Mums vajag, lai virs Skandināvijas vienmēr būtu cikloni un mēs to siltajā sektorā.

    Ielādē...
  5. 16.08.2016 21:41 Skatīt

    Visu diennakti kā pielīmēta sēžu pie Igaunijas radara un redzu, ka intensīvāko nokrišņu zona pa taisno ienāk Igaunijā no Somijas (pilnīgi bez nekādas Somu līča ietekmes) un tālāk tā ļoti šaurā nokrišņu zona pa tiešo iet uz D, skarot Vidzemes piekrasti un Rīgu, tagad uz A no Rīgas. Grādu starpība starp ūdens virsmu un augšu ir pārāk maza, lai radītu TĀDUS nokrišņus. Vēl jo vairāk, ka lietus nāk no Z, nevis ZR. Es pat klaviatūrai nepieskartos, ja nebūtu pārliecināta par to, ko rakstu. Man te bērni jāauklē, zivtiņas akvārijā jāuzpasē, ar aerobiku jānodarbojas... kur vēl ņemties ar sacerējumu rakstīšanu...

    Ielādē...
  6. 16.08.2016 21:37 Skatīt

    Norvēģiju labāk nepiesaukt, jo tur nereti smukus grādus rada fēns, kam nav vispār nekāda sakara ar gaisa masu un tā ir drīzāk lokāla parādība. Vēl Norvēģijā fjordos mēdz būt labs aizvējš un vienā pusē labi sakarst.

    Ielādē...
  7. 16.08.2016 19:54 Skatīt

    Nav nekāda līča efekta. vienkārši, intensīvāko nokrišņu zona turp iet. Vai tad karti neredzēji?

    Ielādē...
  8. 16.08.2016 18:51 Skatīt

    Neizprotams humors... Cilvēkiem tagad raža un vienīgā iztika noslīkst, sapūst, bet dažs uzjautrinās. Cik gan ļauni ir daži cilvēki! Pārsvarā ļaunums nāk no meteo ekstrēmistiem.

    Ielādē...