1. 19.12.2016 07:59 Skatīt

    Varētu padomāt, ka tevi šeit kaut viens ciena.

    Ielādē...
  2. 19.12.2016 07:48 Skatīt

    Raiti, tas jau kļūst ...! Mēs ilgstoši atrodamies AC ietekmē, a Tu visu laiku kaut kādus ciklonus iepin. Lūk vakardienas karte profesionāļu skatījumā. Mani pirmziemnieki to raksturotu šādi. Atrodamies Ksandera (AC) Z-perifērijā, virs Skandināvijas ir AC atzars. Ietekme uz mums ir 100% no AC. Kaut kur tālu Krievijas muklājos redzami vārīgi, niecīgi cikloniņi, kuriem nav nekāda sakara ar mums. Ja Tu domā to ciklonu virs Svalbāras, tad atļaušos norādīt, ka Ksandera centrs mums ir tuvāk. Sausi fakti un plika patiesība.

    Ielādē...
  3. 18.12.2016 17:54 Skatīt

    Kad tieši bija pozitīvāks? Kad Andrejs nonstopā gaudoja par Rīgas klimatam atbilstošiem laikapstākļiem, kad nezināmas izcelsmes Mārcis visus apķēzīja? Un ja ticēt teiksmām, tad šeit vienmēr ir bijuši troļļi.

    Ielādē...
  4. 18.12.2016 16:31 Skatīt

    Bet reāli, piesēdos nupat pie datora un sirsnīgi raudu no laimes! Jau Z-Svētkos glābēja dzimšana - zemāka spiediena atgriešanās, pārliecinoša gaisa plūsma no mātes Atlantijas. Un vēl pēc Rūda iznāk, ka arī diena sāks augt garumā. Kamēr tauta šturmē veikalus, pērkot nevajadzīgus mēslus, pati Zeme man dāvā visjaukāko dāvanu.
    Ja tā turpināsies, Krāslavā sāksies pavasaris pēc teju 2 mēnešu ziemas. Latvija jau sen bija nopelnījusi pavasari novembrī, jo decembrī jau ir bijis. Par ziemu mēs varētu uzskatīt to sala periodiņu novembrī kā 2008. janvārī un 2001. decembra beigās + 2002. janvāra sākumā (īsākās ziemas).

    Ielādē...
  5. 18.12.2016 16:22 Skatīt

    Mārcīt, a kādā nelabā vārdā tevi saukt? Un kā ar bargo ziemu, no kuras tu tā baidījies? Vot ja Rīgā nav ziemas, tad Liepājā vispār kaut kāds A-LV oktobris. Un perspektīva ne mazāk "silta".

    Ielādē...
  6. 18.12.2016 11:04 Skatīt

    Nav man pa rokai vietnes, kurās apskatīties, pēc kura datuma dienas kļūs garākas. Ir kādas idejas, kuru datumu vajadzētu atzīmēt? Es te tā pārņemta ar gada nogales anticikloniem, ka pavisam aizmirsu - pavisam drīz pavasara sākums (manā izpratnē tas ir laiks, kad dienas sāk augt, savukārt marta beigās sākas astronomiskā vasara, a Līgo svētkos - rudens).

    Ielādē...
  7. 18.12.2016 10:40 Skatīt

    "Ciklona D perifērija"

    Cik gadus jānodzīvo un sevi jāsauc par meteorologu (iekš YouTube), lai nezinātu, ka cikloniem nav perifērijas, bet ir tikai sektori (priekša, pakaļa tautas valodā). Un otrādi - AC nav sektoru, ir tikai perifērijas. Ja runājam par vakardienu, tad nepārprotama ietekme bija AC Z-daļai - lūk tā bija perifērija. Jo bija inversija visā reģionā. Tas, ka bija kaut kāda fronte... nu mazums, no kura tieši ciklona un kurā troposfēras līmenī.

    Ielādē...
  8. 18.12.2016 10:30 Skatīt

    Šaubos, vai termometrs ir baigā tehnoloģija. Es ticu plašiem -43..-45 A-LV, lai gan zinātnieki un pārējie ticīgie tic tikai atsevišķu meteostaciju rādījumiem.
    Es pati esmu redzējusi -1 grādu uz kalibrēta termometra bez kraukšķīgas, sarmas klātas zāles, ar nesasalušu ūdeni metāla bļodiņā. Kas to lai zina, kāpēc tā... Bet advektīvais sals uzreiz zem 0 mazāk saldē, salīdzinot ar radiatīvo. Izjūtas nepazīst grādus. Jūs varat aprakstīt situāciju, taču grādus Jūsu ķermenis nespēj noteikt, to dara tikai termometrs.
    Tur jau tā lieta, ka grādiem nav lielas nozīmes, izņemot LVĢMC. Līdz ar to mierīgi var iztikt bez to grādu minēšanas, situācijā, kad pus valstī tie ir līdzīgi pēc nepārprotami ticamiem datiem. Starp citu, mani vēl joprojām pārsteidz, kad amatieri ņem vērā grāda desmitdaļas savos termometros. Tas taču nav būtiski, turklāt pašu mērījumu precizitāte (kļūdīgums) ir to pašu desmit… Lasīt vairāk: novitusi.meteolapa.lv

    Ielādē...