1. 27.08.2016 19:19 Skatīt

    Es pastaigājos atklātā vietā, kad bija +26. Nu... silti, bet ne jau karsti. Lapas tik masveidīgi krāsojas, ka iztēlojos, ka šodien ir 27. septembris. Jā, tad patiešām patīkami, bet ne jau augusta beigās, ja esmu vismaz 10 reizes pieredzējusi +30..+33. Es jau neko neteiktu, ja visu vasaru būtu bijis kā šodien - tad OK, jo nakts arī bija vasarīga. Bet pēc tādiem baisiem aukstumiem gribas ko stiprāku.

    Ielādē...
  2. 27.08.2016 11:46 Skatīt

    "Karsts un sutīgs... +23*C" Nezinu, kurā Antarktīdā tas ir karstums, bet ne jau Latvijā un ne jau augustā, kad pat šajos datumos mierīgi var būt pat +33.

    Ielādē...
  3. 27.08.2016 10:01 Skatīt

    Šodien ir vēl vējaināks kā vakardien. Tik stiprs vējš neatbilst komfortabliem laikapstākļiem. Tas pats bija pagājušajā svētdienā, kad it kā labi grādi, bet visu pūta projām. Jebkurā gadījumā šis ir viens no sliktākajiem augustiem pēdējos 20 gados!

    Ielādē...
  4. 26.08.2016 21:37 Skatīt

    Nu vot neredzu neko tādu aprīlī.

    Ielādē...
  5. 26.08.2016 20:10 Skatīt

    Nu, augustā nav tik izteikta siltuma perioda, kādi bija maijā, jūnijā un jūlijā. Bet aprīļa beigas bija ļoti aukstas!

    Ielādē...
  6. 26.08.2016 20:08 Skatīt

    Ja pļavā liela zāļu dažādība un blīvums, tad zemākajam stāvam pelējums piemetas uzreiz kā nobriest sēklas. Jo pelējums vispār momentāni pamana nedzīvu matēriju mitrumā. Kamēr augi dzīvi, tikmēr pelējums vājāk aiztiek, neskaitot visādas miltrasas. Domāju, ka ar sienu būs OK, jo taču visai sauss laiks tuvākajās nedēļās. Patiesībā, visu laiku grasos apliet augus, jo man tur kaut kā nelīst, pat ja apkārt viss ūdenī. Nu būs obligāti jāsalej. Vēl jo vairāk, ka rekordsiltais septembris visu laiku rādās. Dod Dievs tam notikt! Jo tas būtu neizsakāms atspaids šajā drūmajā laikā.

    Ielādē...
  7. 26.08.2016 15:13 Skatīt

    Starp citu, man šodien daudzkārtēji meteoorgasmi. Kā uzpūš vējiņš, sajūtu baudpilnu siltuma pieskārienu. Taisni vai pašu dvēseli glāsta aizejošā vasara. Tad vēl prognozes par septembri tādas, ka "jumtu nones" uz neatgriešanos. Jā, tieši tā - rādās rekordsilts septembris, kas varētu pārspēt nepārspējamo 1934. septembri. Tik tālus laikus pati neesmu piedzīvojusi, bet vēl joprojām gremdējos atmiņās par pasakainajiem 2006. un 1999. septembriem. Un jau no domas, ka šis septembris varētu būt jūtami siltāks par maniem mīļotajiem, kājas slābas kļūst. Manuprāt, esmu pelnījusi pēc tik ilgstošām ciešanām saņemt ko dvēselei tik nepieciešamu. Un labāk rekordsiltu septembri, nevis rekordsiltu oktobri vai novembri! Jo tāds septembris nozīmē pilntiesīgas meteoroloģiskās vasaras turpināšanos. Starp citu, vismaz centrālajā Latvijā meteoroloģiskā vasara vēl joprojām turpinās, kas priecē, jo sākās … Lasīt vairāk: novitusi.meteolapa.lv

    Ielādē...
  8. 26.08.2016 14:33 Skatīt

    Bet vai tad lopiem var dot sapelējušu sienu? Jo zāle, kas nogatavojās jau jūlijā, sen jau ir sapelējusi pat nenopļauta. Nu tomēr burtiski septembra priekšvakarā sienu nevāc. Kaut gan senajos laikos, kad vasaras vispār bija sliktākas (faktiski nebeidzams rudens) gadījās sienu vākt ziemā. Laikam reta sagadīšanās, kad pēc slapjas vasaras sauss rudens bija vai ilgstošs kailsals novembrī. Bet tas ir slikts siens, kas miris ilgi stāv pļavā. Starp citu, pirms pamatīgās lietusgāzes 24. jūlija vakarā Allažos pļavas bija izkaltušas ne mazāk kā pērn - pati zāle bija vēl īsāka kā pērngad. Tāpēc mani pārsteidz, ko tieši cilvēki gaidīja. Ir kaut kāda robeža, cik ilgi var plānot siena vākšanu. Ja nepaspēja līdz 31. decembrim, tad taču neies janvārī vākt? Es par to, ka siens ir jāiegūst līdz augustam, jo augustā lietusgāzes ir ļoti iespējamas auksto gaisa masu ieplūšanas uz siltajiem ūdeņiem dēļ, tāpat n… Lasīt vairāk: novitusi.meteolapa.lv

    Ielādē...