1. 12.09.2013 21:57 Skatīt

    Šovakar Engurē pie jūras +21*C,bet pabraucot nedaudz iekšzemē t* krīt. 9km no jūras vairs tikai 14*. Jūra šovakar jūtami dāvā savu siltumu.Vairākās vietās veidojās miglas vāli.Ļoti patīkams vakars ar visu savu rudenīgo pieskaņu.Šai brīdī pie manis tikai 12*C.

    Ielādē...
  2. 12.09.2013 00:18 Skatīt

    Tātad neliela info no pieredzes tiem,kas interesējās par smiltenēm.
    Smiltene ir no pašām vēlākajām,ja ne vēlākā,rudens sēne.Tā tiešām ir lieliska sēne ar,ja tā var teikt,izsmalcinātu garšu.Aug galvenokārt priežu mežos,jaunaudzēs,bet esmu sastapis tās arī visai neraksturīgās vietās.Aug vietās gan ar plānu zemsedzi,gan arī zaļajā sūnā.Cepurīte zaļgandzeltena,bet var variēt ar pelēcīgiem toņiem,toties apakša un kātiņš noteikti citrondzelteni.Šīs krāsas dēļ daudzi, tās nepazīstot,uzskata viņas par sunenēm.Ja uziet vietu,kur viņas ir,tad tur noteikti nebūs tikai viena vien.Viņu laiks vēl priekšā,un līdz vēlam rudenim.Mērenas naktssalnas arī nepārtrauc viņu augšanu.Aizpagājušo gadu lasīju tās vēl 25.nov.un 26.nov uzkrita paliekošs sniegs.

    Gatavojot smiltenes nevajag tās sakapāt,bet cept veselas cepurītes, apvārtītas miltos un olā.
    Lai veicas ar smilteņošanu!
    Saulsardzene garšas ziņā ar… Lasīt vairāk: novitusi.meteolapa.lv

    Ielādē...
  3. 10.09.2013 23:03 Skatīt

    > Mārča
    Par riekstiem nepateikšu.Šorīt biju iegājis Tukuma tirgū un var teikt,ka baraviku bija daudz.Arī pie manis pēdējās nedēļās baravikas varēja salasīt ļoti daudz.Arī apšu bekas.Un tas ir,neskatoties uz visai sausiem mežiem,jo nokrišņu ir bijis maz.Diezgan daudz šogad ir saulsardzeņu.Bet man liekas,ka,ja kaut mazliet uzlīs,vēl jau viss būs.Bez tam vēl jau priekšā arī smilteņu laiks,kas ir visgaršīgākās sēnes.Baravikas es lasu tikai tā,sporta pēc,jo, izņemot smiltenes,es esmu švaks sēņu ēdājs.

    Ielādē...
  4. 09.09.2013 23:16 Skatīt

    Lācītis nav kaut kāds vietējs apzīmējums.Lācītis,lāču beka ir ar tumšu brūnu,matētu cepurīti un dzeltenām šūnām,kuras,ja tās aizskar,paliek zilas.Vispār skaitās tāda vidēja labuma beka.Varbūt tie,kas prot to speciāli pagatavot,viņā kaut ko atrod,bet es viņu parasti nemaz neņemu.

    Ielādē...
  5. 05.09.2013 22:42 Skatīt

    > Mārča (Liepāja ezerkrasts)

    Arī man kādām pāris šķirnēm ir 7 - 8kg smagi arbūzi.Protams prieks,ka izaug tik lieli,bet īstenībā tik lielus nemaz nevajag.Teiksim,diviem cilvēkiem ar to 7 kilogramīgo tikt galā nemaz nav tik vienkārši,un,ja pēc tā tūlīt jāķeras pie nākošā,tad... ātri vien tā apetīte noplok.

    Īstu novērtējumu varēšu iegūt tikai pēc nākošā gada ražas,kad izaudzēšu šogad atlasītos.Paturēšu tikai 5 -6 labākās šķirnes,kuras ir vērts audzēt,bez tam jārēķinās ar to,ka tik laba vasara nez vai tik drīz atkal būs.Var būt arī tā,ka neizaug nekas prātīgs.

    Ielādē...
  6. 04.09.2013 23:06 Skatīt

    > Lauma

    Pēc tautas novērojumiem. Ja ir laba dzirdamība - tas uz labu laiku,savukārt,ja ir laba redzamība (var tālu visu labi saskatīt) - gaidāma laika pasliktināšanās.

    Ielādē...
  7. 30.08.2013 21:49 Skatīt

    Migla,ja zaudētas trīs sēņošanas vietu,tad Jums vēl ir laimējies.Manā pusē milzīgi mežu masīvi stiepās no Tukuma līdz pat Kolkai,un šobrīd var teikt,ka 40% šo mežu vairs nav.Tikai nevienu tur augšā tas nesatrauc,gluži pretēji - izciršanas apjomi pieaug.
    Bet par baravikām var teikt,ka to ir pat vairāk,kā,piemēram,pagājušo gadu,tikai jāmeklē visai netradicionālās vietās.Šeit pie manis tradicionālās,klasiskās baraviku vietas ir gandrīz tukšas,tai pašā laikā vietās ko vasaras sausums ir skāris mazāk,baraviku ir ļoti daudz.

    Ielādē...
  8. 17.08.2013 22:22 Skatīt

    > Migla

    Tradicionāli brūklenes vāra ar āboliem,bet es jau daudzus gadus ābolu vietā ņemu kabačus.Tad brūkleņu ievārījums ir maigāks.Kabačus lieku arī pie upenēm tā paša iemesla dēļ.Upenēm var pievienot mazliet sarkanās jāņogas,jo tām ir vairāk pektīnvielu,un cukuru lieku krietni mazāk,kā ieteikts receptēs.

    Šogad visa ir tik nenormāli daudz un kā lai nevāra,taču man pieliekamā ir arī 6 - 7 gadīgi ievārījumi lieliskā stāvoklī.Šogad pamēģināšu marinēt/sāļīt arbūzus,krievi saka,ka esot varen garšīgi un šim nolūkam tiek izmantoti tie augļi,kas svaigai ēšanai tiek brāķēti.

    Ielādē...