Nokrišņiem bagātā nedēļa

Nokrišņiem bagātā nedēļa

Šonedēļ galvenā laika apstākļu aktualitāte būs cikloni, to nestie nokrišņi un brāzmainie vēji. Nedēļas gaitā atradīsimies vairāku spēcīgu ciklonu ceļā, līdz ar to gandrīz katru dienu vismaz kādā Latvijas novadā ir gaidāmi nokrišņi, lielākoties sniegs, Kurzemes pusē nedēļas vidū arī lietus. Nedēļas nogalē ir lielāka iespēja, ka nokrišņi mitēsies, vairāk uzspīdēs saule, un gaisa temperatūra visā valstī būs zem nulle grādu atzīmes.

Pirmdien un otrdien teju vai visā valstī prognozēta neliela līdz mērena snigšana, arī putenis. Otrdien ZR vēja ietekmē pāri jūrai nākošie nokrišņu mākoņi sniega segas pienesumu nesīs galvenokārt Kurzemē un Zemgalē. Gaisa temperatura nakts laikā -2 ... -9 grādi, bet dienā 0 ... -5 grādi. Nedēļas vidū īslaicīgi varētu būt neliela atelpa, taču pēc pašreizējām prognozēm jau trešdienas pēcpusdienā Kurzemei varētu pietuvoties nākamais ciklons, atnesot arī par dažiem grādiem siltāku gaisu, īslaicīgu atkusni un lietu.

Ceturtdien un daļēji arī piektdien atradīsimies ciklona trajektorijā, visā valstī iespējami brāzmaini D, DR puses vēji un nokrišņi lielākoties sniega veidā. Ceturtdiena varētu būt nedēļas siltākā diena, gaisa temperatūra visā valstī būs 0 ... +5, bet piektdien arī dažus grādus zem tās. Nedēļas nogalē, savukārt, atmosfēras spiediens nedaudz paaugstināsies un nokrišņi iespējami vien dažviet valstī. Naktīs līdz ar to iespējams arī spēcīgāks sals. Svētdienas rītā minimālās gaisa temperatūras prognozes šobrīd svārstās no -2 līdz -14 grādiem.

Ciklonu ceļš pāri Skandināvijai un Baltijai, kā arī to nestās nokrišņu zonas 14.01. un 17.01. (wxcharts.eu)

Kā Tu vērtē šo rakstu?
  1. 15.01.2019 23:46

    Masīvs sniega gāziens, redzamība 200m Rīgas ziemeļos. Man rīt jāveic mugurkaulam neveselīgais darbs 0,3ha platībā... heheh

    Ielādē...
    1. 15.01.2019 23:50

      Mūsu puse nav neka! :(

      Ielādē...
    2. 16.01.2019 00:12

      Plusā vēl 10-12m/s RZR vēja brāzmas, kas taisa labu puteni...

      Ielādē...
  2. 15.01.2019 19:27

    Stunda sniega tīrīšana no rīta un vēl divas stundas vakarā - redz kāds laukos mums veselīgs dzīvesveids. Nez, vai manas trīs dienas ilgstošās iesnas un asinsspiediens ar tā šovakar domās :)?

    Ielādē...
  3. 14.01.2019 21:15

    Ja kādam gribās sniegu, droši brauciet uz Alūksni, varēsiet izpriecāties uz vietas un vēl kādu tonnu droši paņemt līdz. Bet ja nopietni, tad snieg gandrīz nepārtraukti jau veselu diennakti. Ja pa dienu temperatūra svārstījās ap 0 tad tagad jau noslīdējusi līdz -2. Lai gan caur mākoņiem brīžiem var redzēt mēnesi, snigšana turpinās. Pagalmā uz aci novērtējot, kur starp kupenām varētu būt vidējais sniega daudzums izmērījās 36cm sniega.

    Ielādē...