Dominēs tradicionālā vasara

Dominēs tradicionālā vasara

Kopš aizvadītā karstuma viļņa var teikt, ka prognozes par laiku nav mainījušās pat 10 dienas uz priekšu. Nekas būtisks Latvijas laika apstākļos nav gaidāms.

Otrdien, trešdien un ceturtdien vietām lietus, vairāk varētu līt valsts A pusē. Pēc tam nākamie nokrišņi gaidāmi sestdien. Pārējā laikā mākoņi un saule.

Temperatūras esošajā līmenī, proti, dienās +16 ... +24 C, naktīs +8 ... +14 C. Līdz ar to saulainās dienās aizvējā var likties karsts, bet vējā zem apmākušām debesīm daļai var prasīties kāds siltāks apģērba gabals.

16.06. Šobrīd Kurzemē vietām spēcīgi nokrišņi, dienas laikā tie virzīsies uz Zemgali - Latgali, attiecīgi pēcpusdienā saliedējot valsts A daļu. Līst arī vietām Vidzemē.
Rīt, piektdien, pēc dažu modeļu prognozēm jau no rīta Kurzemē mērens lietus, dienas laikā tas šķērsos visu valsti, virzienā uz A, ZA. Citas prognozes šo mākoņu kustību palēnina, tādējādi prognozējot nokrišņus valsts A tikai naktī uz sestdienu. Lietus būs, un samērā daudz, atliek sekot līdzi radara attēlam.
Kā Tu vērtē šo rakstu?
  1. 20.06.2011 19:29

    Mums šodien Liepājās krastos bija mēreni silta dieniņa, grādi ap plus 17 grādiem , ar skaidrām debesīm un no rīta puses ap 10 bija kārtiiga lietu šalte.

    Vai kāds var dod man padomu , ar kādiem biopreparatiem var cīnities pret dārza skudru invāziju ? Es jau ķiploku daiviņas notīrītas izmēģināju, ne kādas reakcijas no skudru puses manā arbūzu plāntācijā nava :( Vienigi skudras izveidoja alu sistēmas uz bojā arbūzu sakņu sistēmu un pēc dienas ir augs beigts un pa galam diemžēl :(

    Lai veicās. No stress more ;D

    Ielādē...
    1. Maija - Jaunpiebalgas pag. - 0 novērojumi
      20.06.2011 20:00

      Ar dabīgiem līdzekļiem,diezin vai skudras uzvarēsi!Vajag vai nu kobru/tikai jāskatās,kam ta domāta/,jeb neostamazānu/it kā dabīgs/Kobru jau nevajag pūst uz augiem,bet,atrušinot zemi,uz skudrām.Es uzpūšu Actaru vai Deci un-beigta balle!Dabigie līdzekļi vairs nepalidz.

      Ielādē...
      1. 21.06.2011 12:05

        Liels paldies Maija par paskaidrojumu. Aiziešu nopirkt uz dārzniecibas veikalu DeCi un miers. Laikam bio preparati neder vairs :((((( imunitāte izveidojusies skudram sava veida.

        Ielādē...